open-navfaktor-logo
search
Praznična atmosfera
Advent u Zagrebu: Čarolija koja je na jednom mjestu okupila turiste iz različih dijelova svijeta
Broj turista koji posjećuju Advent u Zagrebu prošle godine dosegao je 400.000
21.12.2019. u 19:01
get url
text
Zagreb advent
Zagreb advent

Domaći i turisti iz različitih dijelova svijeta "preplavili" su Zagreb gdje je u toku prava adventska čarolija. Nasmijani i raspoloženi, kako najmlađi tako i oni stariji, uživaju na različitim lokacijama hrvatskoh glavnog grada u sadržajima koji će trajati do prve sedmice prvog mjeseca u novoj godini.

Zagrebačke ulice već su u znaku božićnih i novogodišnjih praznika. Na svakom koraku mogu se vidjeti turisti koji uživaju u adventskoj atmosferi i fotografijama bilježe atmosferu. Mnogo je i zaljubljenih parova koji su tu zbog romantičnog duha kojim također odiše Advent u Zagrebu. 

Hrvatski glavni grad je poznat po iznimnoj atmosferi i adventskim lokacijama u samom središtu grada, tako da je većinu lako obići i pješke. Zanimljivo tematski osmišljene, prilagođene svim afinitetima, adventske su lokacije i svojevrsni vremeplov i čvrsto povezane s duhom savremenog vremena.

Prekrasno uređene ulice, trgovi i parkovi u središtu grada kao i na romantičnom Gornjem gradu, zabavni i gastronomski sadržaji, jedinstveno klizalište u gradskom parku… dio su zagrebačke adventske slike koja je osvojila goste iz cijele Hrvatske i inostranstva.

Broj turista koji posjećuju Advent u Zagrebu prošle godine dosegao je 400.000, a i ove godine Turistička zajednica Grada Zagreba očekuje porast broja noćenja i dolazaka, s obzirom da je zagrebački adventski program bio proglašen najboljim u Evropi. 

Osim u Zagrebu, adventski programi ove godine održavaju se i u nekoliko drugih, većih hrvatskih gradova: Splitu, Osijeku, Varaždinu, Rijeci...

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.