open-navfaktor-logo
search
Otac bivšeg fudbalera
Ahmed Salihamidžić: Hasan se uvijek rado sjeća gola iz Bologne
Naravno da prati utakmice Bosne i Hercegovine i u kontaktu je sa Zvjezdanom Mismovićem, kaže na početku razgovora za Faktor Ahmed Salihamidžić
09.10.2019. u 12:59
get url
text
Hasan Salihamidžić
Hasan Salihamidžić

Prvi gol za fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine postigao je Hasan Salihamidžić. Sportski direktor slavnog Bayerna pogodio je u "domaćem" porazu u Bologni od Hrvatske rezultatom 4:1 pogodio, a utakmica se igrala 8. oktobra 1996. godine.

- To je trenutak koji nikad nećemo zaboraviti. I Hasan ga se uvijek rado sjeća. Naravno da prati utakmice Bosne i Hercegovine i u kontaktu je sa Zvjezdanom Mismovićem - kaže za Faktor Ahmed Salihamidžić, otac našeg bivšeg reprezentativca.

Hasan na kraju sezone bi mogao napustiti Bayern, gdje od ljeta 2017. godine obavlja funkciju sportskog direktora. Njemački mediji nagađaju kako bi Braco na kraju sezone mogao otići iz bavarskog giganta jer mu po završetku sezone istječe ugovor, a mnogi mediji u Njemačkoj smatraju kako su male šanse da ostane na istoj funkciji.

- To su samo nagađanja medija. Hasan je fokusiran na posao u Bayernu. Ovaj angažman je izuzetno naporan i zahtijeva mnogo vremena i odricanja. Bracu nisu previše uzbudili napisi u medijima. Još nije sa čelnicima bavarskog giganta razgovarao o produženju ugovora - ističe Ahmed, koji dodaje da je najstarija unuka Selina završila srednju školu i da je upisala fakultet u Kanadi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.