Nakon blokade nekoliko ulica i sukoba sa policijom, stotinjak demobilisanih boraca još se nalazi pred zgradom Federalnog parlameta u Sarajevu.

Advokat Mirnes Ajanović koji je danas proveo dan s borcima, ponovo je došao pred zgradu Parlamenta, te kazao kako je u policiji, gdje je ranije boravio, uspio vidjeti dvojicu privedenih boraca, ali ne i trećeg. On je kazao okupljenim bivšim borcima da na snimcima koje ima policija jasno se vidi kako jedan udara policajca.

- Policija je identifikovala napadača na policajca koji ima tri šava što je okarakterisano kao teška tjelesna povreda i privedeni će biti predati u nadležnost kantonalnog tužioca - kazao je Ajanović.

Objasnio je borcima da policija nema ingerencije da pusti privedene, te da će oni biti pušteni tek kada tužilac Tužilaštva KS sprovede proceduru saslušanja.

Ajanović je pojasnio okupljenim borcima da bi  bilo dobro da se raziđu dok se ne provede saslušanje u policiji, međutim oni tvrde da će ostati pred zgradom Federalnog parlamenta do ispunjenja njihovih zahtjeva.