open-navfaktor-logo
search
Predstojećeg vikenda
Akcija Var (ne)će imati posljedice: Hoće li se igrati mečevi 15. kola Prve lige FBiH?
NSFBiH će poduzeti odgovarajuće mjere i radnje kako bi omogućio da se takmičenje u sezoni 2019/2020 nastavi i završi
12.11.2019. u 20:12
get url
text

VAR je u protekla dva dana najspominjanija riječ u Bosni i Hercegovini. Ne, na našim terenima još nema videotehnologije.

U pitanju je akcija Var, koju je provodila Državna agencija za istragu i zaštitu BiH (SIPA), a u vezi s navodnim namještanjem fudbalskih utakmica u Premijer ligi BiH i Prvoj ligi Federacije BiH.

Zbog postojanja sumnje da su počinili organizovani kriminal, te zloupotrebili položaj i ovlaštenja, protiv 12 osoba iz bh. fudbala bit će podnesena krivična prijava. Među njima su čelnici Nogometnog saveza Federacije BiH, sudije, kontrolori suđenja na Prvoj ligi FBiH, kao i Salem Prolić, sekretar za sudijska pitanja u Fudbalskom savezu BiH.

Kako je jutros javila Fena, pet osoba je predato u nadležnost Tužilaštva BiH (Vladimir Dominković, Kenan Bajraktarević, Ilija Živković, Anto Bilješko i Fuad Zahirović), a ostalih sedam je pušteno na slobodu.

A hoće li akcija Var imati posljedica na takmičenje u Prvoj ligi Federacije BiH? Predstojećeg vikenda na rasporedu je 15. kolo.

- NSFBiH će poduzeti odgovarajuće mjere i radnje kako bi omogućio da se takmičenje u sezoni 2019/2020 nastavi i završi u sportsko-fudbalskom ambijentu - kaže se između ostalog u jučerašnjem saopćenju za javnost objavljenom na zvaničnoj stranici Federalnog saveza.

Danas su iz Nogometnog saveza Federacije BiH potvrdili za Faktor kako nema nikakvih prepreka da se utakmice odgađaju.

- U kancelariji Saveza pripremamo sve kako bi se utakmice igrale - kazali su za Faktor iz Odjela za takmičenja NSFBiH.

Utakmice 15. kola na rasporedu su u subotu i nedjelju, a sastaju se: Bratstvo - Slaven, Budućnost - Igman, Jedinstvo - Rudar Kakanj, Metalleghe - Čapljina, Olimpik - Radnik Hadžići, Zvijezda - Goražde, GOŠK - Orašje, TOŠK - Travnik.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.