"Parni valjak"

Aki Rahimovski pred koncert u Tuzli: Mi smo poput "Rolling Stonesa"

Objavljeno: 20.03.2019. u 20:53 Autor: J. B.

Pjevač Aki Rahimovski obećao je nezaboravan koncert i da će slika koja je ostala sa zadnjeg koncerta biti još bolja

Aki i Hus: Najavili koncert u Tuzli

FOTO: J. Bojić

Legendarni "Parni valjak" 11. aprila ponovo dolazi u Veliku salu tuzlanskog "Mejdana". Bit će to prvi nastup zagrebačkog benda u Tuzli nakon osam godina, pa je sasvim razumljivo da za koncert u gradu soli vlada veliki interes.

- Dugo nas nije bilo u Tuzli. Prošle godine smo objavili album "Vrijeme" i ovo je praktično početak nove turneje, koja nosi naziv "Ruta 44", jer toliko godina trajemo. Album je dobrim dijelom već poznat publici. Objavili smo prvo nekoliko singlova, a tek onda snimili ostale pjesme i zaokružili album - rekao je na press konferenciji u Tuzli Husein Hasanefendić Hus, gitarista i autor velikih hitova "Parnog valjka".

Pjevač Aki Rahimovski obećao je nezaboravan koncert i da će slika koja je ostala sa zadnjeg koncerta biti još bolja.

- Mi smo poput "Rolling Stonesa", jer na koncertima imamo tri generacije publike. Ono što nas uvijek raduje je da sve tri generacije reagiraju isto. Na koncertima se najviše osjeća ljubav prema glazbi i mi to uzvraćamo našoj publici - rekao je Aki Rahimovski.

Hus je istakao da se "Parni valjak" uvijek drži svog standarda i da dobro paze kako sve zvuči i izgleda na koncertima.

- Još uvijek uživamo biti na bini. Živimo za to. Mi u biti volimo ono što radimo i kada nismo na koncertima, jako puno vježbamo - rekao je Hus.

Ovaj veliki muzički događaj u "Mejdanu" organizira agencija Stage Art, a koncert je dio Festivala savremene žene koji će se održati od 11. do 14. aprila održati u Tuzli.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije