Funkciju predsjednika Uprave zvanično je preuzeo Alek Bakalović, korporativni bankar sa dugogodišnjim iskustvom. Bakalović iza sebe ima više od 20 godina rada u međunarodnim finansijskim institucijama gdje je obnašao rukovodeće menadžerske pozicije izvršnog direktora i člana uprava u oblasti finansija i riznice, te investicijskog i korporativnog bankarstva.  

- Radujem se što ću svojim znanjem i iskustvom zajedno sa svojim kolegama dodatno unaprijediti poslovanje BBI banke. Sinergijom novih i postojećih snaga, znanjem i stručnošću zajedno ćemo raditi na kvaliteti usluga i zadovoljstvu korisnika. Cilj nam je da našim klijentima budemo pouzdan finansijski partner - izjavio je Alek Bakalović, predsjednik Uprave BBI banke.

Nova članica Uprave BBI d.d. Sarajevo je i Azra Hadžiomeragić koja će rukovoditi segmentom za poslovanje sa stanovništvom. Magistrica je ekonomskih nauka sa gotovo dvije decenije iskustva u bankarstvu od čega više od deset godina na ključnim rukovodećim pozicijama. Posljednjih šest godina obnašala je funkciju direktora Retail prodaje u jednoj od najvećih banaka na bh. tržištu. Vodila je projekat transformacije i digitalizacije poslovne mreže putem koje su, prvi put na bh. tržištu, implementirane inovacije poput poslovnica bez keša i agilnog pristupa u prodaji.

Članica Uprave za rizike i finansije je Emina Šišić, koja je uspješnu bankarsku karijeru ostvarila radeći na rukovodećim pozicijama u nekoliko bankarskih institucija u Bosni i Hercegovini i Albaniji. MBA diplomu stekla je na Griffith College Dublin i Nottingham Trent University London. 

Investicijski bankar Nedžad Gušić, kao član Uprave nastavlja rukovoditi segmentom poslovanja sa privredom. Magistar ekonomskih nauka u bankarskom sektoru radi više od petnaest godina na pozicijama člana uprave banke, direktora direkcije za razvoj i koordinaciju u sektoru Corporate, rukovodioca za poslovanje ureda za investicije i finansijski menadžment, te rukovodioca u segmentu za poslovanje sa srednjim preduzećima. Gušić je u izboru časopisa International Business Magazine izabran za "Najboljeg korporativnog i investicijskog bankara u BiH" u 2021. godini.

Bosna Bank International je prva banka u BiH i regionu koja posluje u skladu s islamskim finansijskim principima. Osnovana je 2000. godine, sa sjedištem u Sarajevu. Osnivači BBI banke su banke investicijskog rejtinga: Islamic Development Bank (IsDB), Dubai Islamic Bank (DIB) i Abu Dhabi Islamic Bank (ADIB). BBI danas ima 37 poslovnih jedinica širom BiH. Bosna Bank International je 2021. godinu zaključila sa aktivom u iznosu od 1,5 milijardi KM i pozicionirala se na 6. mjesto na bankarskom tržištu Federacije Bosne i Hercegovine. Ukupna aktiva je rasla za 13% ili 177 miliona KM u odnosu na kraj 2020. godine. Ukupna finansiranja klijenata iznosila su 891 milion KM, sa godišnjim rastom od 7% ili 56 miliona KM, dok su depoziti klijenata iznosili 1,2 milijarde KM i rasli za 23% ili 225 miliona KM.

Od 2010. godine BBI banka i njen BBI VIP Business Club organiziraju Sarajevo Business Forum, međunarodnu investicijsku konferenciju koja je za deset godina održavanja stekla svjetsku reputaciju i postavila BiH i region na investicijsku mapu svijeta. Sarajevo Business Forum je ove godine zakazan za 11. i 12. maj. Na konferenciji se očekuje učešće velikog broja privrednika i investitora iz cijelog svijeta.