open-navfaktor-logo
search
Reče, i osta živ
Aleksandar Vojnović, stoper Borca: Naše su pobjede čiste kao suza
Više vjerujete meni nego svojim očima! Otprilike ovim riječima Aleksandar Vojnović, stoper Borca, opisao je suđenje Banjalučanima u proljetnom dijelu Premijer lige Bosne i Hercegovine.
09.03.2022. u 12:12
get url
text

Naime, on u razgovoru za Glas Srpske tvrdi da su tri proljetne pobjede Crveno-plavih čiste kao suza, te da "konstantne otrovne strelice federalnih medija njega i saigrače samo motivišu da budu još bolji".

VEZANI TEKST - Kazlagićeva lakrdija u Banjoj Luci: Kako je moguće da ovo nije penal za Velež?

Borac je ovog proljeća nanizao tri velika trijumfa. Na Pecari je savladan Široki Brijeg (3:0), na Tušnju je pao Tuzla City, a na Gradskom stadionu oružje je položio Velež.

Vojnović i društvo u velikom stilu su razoružali tri renomirana rivala. U 270 minuta igre nisu primili gol. Napravili su dodatni iskorak ka primarnom cilju i novom plasmanu u Evropu.

Uprkos tome, Glas tvrdi da mnogi mediji iz FBiH svaki uspjeh Borca nipodaštavaju uz tvrdnje da je ostvaren uz jak sudijski vjetar u leđa. Ekipi to, navodi sjajni stoper, za sada ne smeta.

- Neka pišu šta hoće. To nam je samo motiv da budemo još bolji. Svjesni smo svojih kvaliteta, znamo koliko truda i znoja je uloženo na svakom treningu, u svakoj utakmici. Uostalom, sve to smo i pokazali na startu drugog dijela sezone. Svakog rivala smo nadigrali, dokazavši da smo bolji. Šta pojedinci pišu nas ne dotiče - izjavio je Vojnović za Glas Srpske, najavivši i predstojeći derbi protiv Sarajeva:

- Derbi za derbijem. Raspored nije lagan, ali je dobro što smo odlično krenuli drugi dio sezone. Iskreno, nestrpljivi smo da istrčimo na Koševo. Na Sarajevo idemo punim plućima s ciljem da pobijedimo. Mada, ni remi ne bi bio loš. Potom slijedi Kup. Trebalo bi da budemo pametni i oprezni. Imamo prednost, ali Tuzla City je opasan rival.

O tome kakvo je suđenje imao Borac najbolje govore reakcije protivnika. Širokobriježani su imali zamjerki na (pre)strogo isključenje Bože Muse (sudio Miloš Gigović), a o arbitraži Mirze Kazlagića u duelu protiv Veleža govori činjenica da su riječi "bruka i sramota" blage za ono šta je arbitar iz Cazina radio na terenu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.