open-navfaktor-logo
search
Bosanski Amerikanac
Almir Bradić za Faktor: Sarajevski zet spreman investirati u KK Bosna
Košarkaški klub Bosna proteklih godina je uglavnom mučna sportska tema. Nekadašnji prvak Evrope živio je na rubu ambisa, preživljavao gašenje, a čini se da su konačno stigli bolji dani za sarajevske Studente.
28.10.2020. u 10:20
get url
text

Predsjednik KK Bosna Royal Almir Bradić, prilikom gostovanja njegovog tima u Tuzli, najavio je da postoje ozbiljne namjere prema kojima bi kultni tim uskoro mogao dobiti ozbiljnog investitora.

Da su namjere itekako ozbiljne prvi čovjek Bosne potvrdio je i u razgovoru za naš portal.

- U pisanoj formi smo dobili pismo namjere, što dovoljno kazuje o ozbiljnosti investitora. Riječ je o čovjeku koji je, kako obično u Sjedinjenim Američkim Državama kažu, "Bosnian American" ili ti ga bosanski Amerikanac. Riječ je o čovjeku koji je uspješan biznismen u američkim okvirima i koji je itekako vezan za Sarajevo i KK Bosna, i koji je spreman investirati kako bi naš klub dosegao nekadašnji nivo - kaže Bradić na početku razgovora za Faktor.

VEZANI TEKST - Svjetlo na kraju tunela: U KK Bosna stiže američki investitor?

Na glasu čovjeka koji je jedan od najzaslužnijih za opstanak Bosne mogla se itekako osjetiti promjena raspoloženja jer je za razliku od nekih ranijih perioda konačno imao priliku govoriti o pozitivnim dešavanjima u klubu iz Hamze Hume 2.

- Iskreno da vam kažem, ovo doživljavam kao satisfakciju za sve ove godine i sve što se dešvalo. Drago mi je da smo ime, grb i Bosnu uspjeli održati u životu. Dođu trenuci kada čovjek više nema ni snage, ali hvala Bogu pa su pravi ljudi na kraju sve prepoznali, te se iskreno nadam da ćemo uskoro dobiti Bosnu kakvu zaslužuju građani Sarajeva i naše domovine - uzbuđeno govori prvi čovjek Studenata.

Budući investitor, prema riječima Bradića, dobro zna šta je Bosna, poznaje sve vrijednosti klub, te je iluzorno razmišljati da bi se mogla desiti bilo kakva pomjena u svemu što simbolizira klub koji je 1979. godine pokorio košarku Evropu.

- Apsolutno se ništa neće promijeniti kada je riječ o grbu i ostali simbolima Bosne. Čovjek je svjestan svih tih vrijednosti. O njegovom imenu i imenu njegove kompanije još ne želim da govorim, a i ono što sam kazao u Tuzli, učinio sam u dogovoru s njim - objašnjava Bradić.

No, prije nego i investitor i zvanično preuzme klub, pred KK Bosnom i ljudima koji brinu o sarajevskim Studentima je mnogo posla.

- Masu toga treba prvo pogledati, pregledati i utvrditi da bi investitor imao kristalno čistu situaciju - kaže predsjednik KK Bosna Royal.

Bosna će, ako sve bude kako treba, a nadati se je da hoće, krenuti putem Fudbalskog kluba Sarajevo.

- Otprilike sve bi trebalo biti na tom fonu i ići nekom smjeru u kojem je to izvodljivo, s obzirom na to da je ipak malo drugaćije jer se radi o domaćem čovjeku. On itekako osjeća damar Sarajeva i navijača, a ekonomske prilike u su takve kakve jesu. No, ako je suditi prema svemu, čini se da je ovo win-win situacija za sve. Klub, grad i navijači bi uskoro trebali doći na svoje - naglaša Bradić.

VEZANI TEKST - Hronologija propasti: Ko je uništio KK Bosna i hoće li neko odgovarati?

Kada bi investitor trebao ući u KK Bosnu, još nije tačno poznato, ali Bradić tvrdi da bi situacija mogla biti mnogo jasnija do kraja ove godine.

- Kao svaki poslovan investitor, on želi da zna u šta ulazi. Mi smo već u procesu definisanja i u KK Bosna i u KK Royalu. Pandemija koronavirusa nas je malo usporila sve, ali ja se nadam da ćemo imati jasniju situaciju u narednih mjesec-dva, kada ćemo informisati javnost o svim dešavanjima. Iskreno, nekog roka nema, niti se treba žuriti i sve prebijati preko koljena jer je neko napokon spreman da pomogne - govori pravi vojnik kluba.

Iako nije želio govoriti o imenu budućeg investitora, Bradić nam je ipak otkrio jedan detalj.

- Apsolutno poštujem njegovu privatnost. On je sarajevski zet, a dobro se zna šta to znači ovdje kod nas. Sve dobro napreduje, došli smo do izvora, ostalo je još da se napijemo - poručio je Bradić.

Pozitivne vibracije oko kluba nakon toliko godina i brige mogle bi rasteretiti i olakšati situaciju samoj ekipi.

- S obzirom na to koliko smo kasnili s okupljanjem ekipe i koliko su momci uspjeli zajedno trenirati, uvjetno možemo biti zadovoljni jer je sportski težiti ka boljem - rekao je Bradić na kraju razgovora za Faktor.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.