open-navfaktor-logo
search
Okidač za reakciju
Amar Osim izgubio živce nakon što mu je navijač Veleža opsovao mrtvog oca
FK Velež je jučer remizirao sa ekipom Igmana iz Konjica u Gabeli - 1:1 u zaostalom meču 2. kola Premijer lige BiH.
18.08.2022. u 14:44
get url
text

Mostarci su tako "prosuli" dva boda, s obzirom na to da su važili za favorita u ovom duelu.

VEZANI TEKST - Amar Osim se nakon utakmice sukobio sa navijačima Veleža

Ono o čemu se nakon utakmice najviše priča je sukob trenera Amara Osima sa nekim navijačima, koji su svoje nezadovoljstvo rezultatom iskazali na način da su ušli u verbalni sukob sa trenerom Rođenih.

Osim je u jednom momentu gađao navijača bocom koju je držao u ruci, a to je svakako izazvalo dodatne reakcije.

- Nakon završetka utakmice nekoliko navijača je uputilo psovke prema Amaru, koji se nalazio kod tunela odakle izlaze fudbaleri i službena lica.

Iako je sve bilo mučno, Osim je pokušao da razgovara sa njima, ali u jednom momentu jedan od njih je opsovao mrtvog oca treneru Veleža, a onda je uslijedila Amarova reakcija i bacanje boce prema tribini - rekao je za Sport1 očevidac nemilog incidenta u Gabeli.

VEZANI TEKST - Osim: Imamo dva igrača koji su invalidi, ne mogu igrati...

Ivica Osim, legenda bh. fudbala, preminuo je 1. maja ove godine i to je svakako još uvijek velika trauma za porodicu Osim, što je svakako izazvalo ovakvu reakciju trenera Mostaraca, piše Sport1.

Velež se nalazi u svojevrsnoj krizi, rezultati nisu na očekivanom nivou, pa sve to stvara dodatnu nervozu u i oko kluba. Nakon jučerašnje utakmice i direktor kluba iz Mostara Džemil Šoše podnio je ostavku.

Sa druge strane, nominalno lošiji rezultat od očekivanog, nije razlog za gnusne psovke i situacije kao što je ova sa jučerašnje utakmice u Gabeli.

Velež u narednom kolu za vikend je trebao igrati duel sa Zrinjskim, ali je ta utakmica odgođena zbog nastupa Plemića u play-offu Konferencijske lige, pa će Rođeni imati desetak dana da se spreme za narednu utakmicu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.