open-navfaktor-logo
search
Crna Gora
Amfilohije: Zakon o slobodi vjeroispovijesti je bezakonje, nadam se da će se vlast urazumiti
Amfilohije je, nakon današnje liturgije u hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici, kazao da se nada da će se vlast urazumiti
29.12.2019. u 16:39
get url
text

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije kazao je da je Zakon o slobodi vjeroispovijesti bezakonje i da vlast hoće da ograniči crkvu.

Amfilohije je, nakon današnje liturgije u hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici, kazao da se nada da će se vlast urazumiti.

- Dosta su oteli od naroda. Njihovi prethodnici su za narod otimali, tako su govorili, ali se vidi po njihovim đacima da to nije bilo otimanje za narod, nego za sebe, za svoje interese - kazao je Amfilohije.

Istakao je da Hram Hristovog vaskrsenja pripada svetom gradu Jerusalimu, kao i da drugi hramovi, kako tvrdi, pripadaju onim svecima kojima su posvećeni. On je upozorio da oni koji su na vlasti "hoće da ograniče crkvu božju koja je bezgranična".

- Jedan od njih, gradonačelnik, govorio mi je - bilo bi divno da te upišemo u Demokratsku partiju socijalista (DPS), a ja njemu kažem - dragi moj brate i prijatelju, meni je uska vasiona da se smjestim, a ti hoćeš u malu političku partijicu da me smjestiš. Nemoj da se rugaš sa mnom i sa onom stolicom na kojoj ja sjedim - kazao je Amfilohije.

Mitropolit je pozvao na organizovanje molebana za mir, zdravlje, spasenje i za pomirenje. On je kazao i da je dao blagoslov sveštenicima i da do Božića zvone u manastirima i crkvama, jer je, kako tvrdi, u Skupštini Crne Gore umrla pravda i pravo.

On je odlikovao bivšeg policajca Miloja Šćepanovića "Zlatnim likom Svetoga Petra Lovćenskog Tajnovidca". Šćepanović je dao otkaz u policiji zbog dešavanja nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovjesti, jer, kako je obrazložio, nije htio da učestvuje u akciji policije protiv građana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.