open-navfaktor-logo
search
Policajac iz BiH
Anes Ličina srebreni na Evropskim igrama policajaca i vatrogasaca
Jedini predstavnik BiH Anes Ličina ostvario je sjajan rezultat u džudu, gdje je osvojio srebrenu medalju, nakon što je u finalu poražen od ruskog takmičara
25.09.2018. u 08:22
get url
text
Anes Ličina

Ovih dana u Španiji se održavaju sedme Evropske igre policajaca i vatrogasaca (European police & fire games) gdje se više od 3.400 policajaca i vatrogasaca iz 50 zemalja Starog kontinenta nadmeće u sportskim disciplinama.

Bosna i Hercegovina na ovom takmičenju ima samo jednog predstavnika Anesa Ličinu, policijskog službenika u Direkciji za koordinaciju policijskih tijela u BiH.

Samo dan nakon svečanog otvaranja igara, gdje je nosio zastavu naše domovine, Ličina je ostvario sjajan rezultat u džudu, gdje je osvojio srebrenu medalju, nakon što je u finalu poražen od ruskog takmičara.

- Za mene je ovo velika stvar jer je ovo prva medalja koja za Bosnu i Hercegovinu na ovom takmičenju, a moja najznačajnija - kazao je Ličina, te ističe:

- Trebala mi je ovo, jedna velika, značajna medalja, jer sam se sedam-osam mjeseci pripremao za ovo. Trenirao sam svakodnevno, četiri puta sedmično Brazilian jiu-jitsu i tri puta džudo, uz 20-25 kilometara trčanja jednom u sedmici.

Ličina je dugogodišnji džudo takmičar i sudija, a već danas će na Evropskim igrama policajaca i vatrogasaca nastupiti u disciplini Brazilian jiu-jitsu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.