Na protestu su bili istaknuti transparenti "Putine dalje ruke od Ukrajine", "Zaustavite rat u Ukrajini", "Solidarnost s mirovnim pokretom u Rusiji i Ukrajini" i "Stop ruskoj agresiji na Ukrajinu".

U pozivu na protest "Žene u crnom" istakle su da iza napada na Ukrajinu stoje "militaristički imperijalni ciljevi ruskog režima" na čelu s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

"Žene u crnom" protestom su zatražile hitan prestanak svih vojnih operacija, povlačenje svih ruskih trupa s teritorije Ukrajine i uvođenje novih i proširenje dosadašnjih sankcija koje je Evropska unija uvela protiv Rusije.

Zatražena je i istraga Međunarodnog krivičnog suda zbog zločina nad civilnim stanovništvom koje su ruske vojne formacije počinile bombardujući "ne samo vojne, nego prvenstveno civilne objekte" u Kijevu, Harkovu, Odesi i drugim ukrajinskim gradovima.

Posebno je naglašeno da bi Srbija trebalo da se pridržava zakonske zabrane slanja dobrovoljaca na ratište u Ukrajinu.

Skup je osiguravalo nekoliko desetina uniformisanih i policajaca u civilu, a osim antiratnih i poruka podrške Ukrajini, mogla su se čuti i negodovanja i psovke koje su antiratnim aktivistima upućivali pojedini prolaznici.