Saračeviću je pozlilo neposredno nakon izlaska iz dvorane nakon utakmice u kojoj je njegova Podravka sa 32:29 savladala Lokomotivu.

Danas su se u prostorijama Hrvatskog rukometnog saveza brojni poznati upisali su se u knjigu žalosti, među kojima je bio i bivši selektor Hrvatske Lino Červar, a u Koprivnici su se rukometašice Podravke ispred gimnazijske dvorane "Fran Galović" oprostile od svog trenera.

Nakon što su zatvorena vrata pogrebnog vozila, krug koji su zatvarale rukometašice se bešumno otvorio i vozilo je krenulo put Zagreba praćen aplauzom.

- Uz večernja zvona zaklopio si oči... Treneru, za nas nema teže noći. Počivao u miru - pisalo je na poruci igračica Podravke.FOTO: 24sata.hr

Saračević, koji je rođen u Banjoj Luci, bio je istinska rukometna legenda na ovim prostorima. Tokom igračke karijere bio je reprezentativac Jugoslavije i Hrvatske, a za matični Borac igrao je punih deset godina, u periodu od 1977. do 1987.

Kruna igračke karijere svakako mu je olimpijsko zlato iz Atlante 1996. godine, a vrijedi napomenuti da je tokom trenerske karijere sjedio i na klupi zeničkog Čelika.