open-navfaktor-logo
search
Sedmo kolo PLBiH
Arbitri iz Sarajeva sude dva gradska derbija, četiri meča na TV-u
Utakmica sedmog kola PLBiH između Željezničara i Sarajeva igra se u subotu, 31. augusta, sa početkom u 20 sati uz direktan prijenos na MojaTV
29.08.2019. u 11:39
get url
text

Prvi ovosezonski gradski derbi između Željezničara i Sarajeva sudit će Haris Kaljanac. N/FSBiH je tako samo potvrdio informacije koje su se pojavile jučer tokom dana.

Sudiji iz Sarajeva asistirat će Senad Ibrišimbegović iz Travika, te Amer Macić iz Mostara. Za četvrtog sudiju određen je Irfan Peljto iz Sarajeva, peti će biti njegov sugrađanin Admir Šehović, a šesti Dragan Petrović iz Banja Luke.

Utakmica sedmog kola Premijer lige BiH između Željezničara i Sarajeva igra se u subotu, 31. augusta, sa početkom u 20 sati uz direktan prijenos na MojaTV.

Osim gradskog derbija još četiri utakmice će se igrati u subotu, a od toga još jedan duel gradskih rivala gledat ćemo u Tuzli.

Tuzla City će od 20.30 sati biti nominalni domaćin Slobodi uz direktan prijenos na BHT1. Za glavnog sudiju ovog meča određen je Adis Mulahasanović iz Sarajeva.

Utakmicu Mladost - Zrinjski ljubitelji PLBiH moći će pratiti u dnevnom terminu od 16.30 sati, uz direktan prijnos na kanalu Arena Sport.

TV platforma MojaTV prenosit će i nedjeljni susret između Borca i Čelika koji se igra također od 20 sati, a pravdu na ovom meču dijeliti će Vladimir Bjelica iz Istočnog Sarajeva.

Premijer liga BiH, 7. kolo:
Subota, 31. august:
Mladost - Zrinjski (16.30 sati) / Elvis Mujić (Banovići) - Arena Sport
Velež - Radnik (17) / Frano Jelić (Široki Brijeg)
Zvijezda - Široki Brijeg (17) / Admir Musić (Sarajevo)
Željezničar - Sarajevo (20) / Haris Kaljanac (Sarajevo) - MojaTV
Tuzla City - Sloboda (20.30) / Adis Mulahasanović (Sarajevo)

Nedjelja, 1. septembar:
Borac - Čelik (20 sati) / Vladimir Bjelica (Istočno Sarajevo) - MojaTV

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.