Fudbalski savez Bosne i Hercegovine je potpisanim ugovorom 17. jula ove godine prava prijenosa i emitivanja utakmica Premijer lige BiH i Kupa BiH ustupio kompaniji Telekom Srbija.

Međutim, iako su otkupili prava prijenosa, prema najavama i programskoj shemi Arene Sport, utakmica šesnaestine finala Kupa BiH neće biti u TV prijenosu. Čak ni meča koji privlači najviše pažnje, a to je svakako duel starih sportskih rivala Slobode i Željezničara koji se igra u četvrtak na stadionu Tušanj.

- Arena Sport je iz godine u godinu sve jača, te se utakmice Premijer lige i Kupa Bosne i Hercegovine mogu gledati u cijelom svijetu - rekao je nakon potpisanog ugovora u prostorijama FSBiH generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić.

Vlasnik TV prava očito vodi toliku brigu o domaćem fudbalu da bitne utakmice nisu dostupne ni u Bosni i Hercegovini, a tek u cijelom svijetu.

Saznajemo da je interes za prijenos utakmice Sloboda - Željezničar iskazao BH Telecom, odnosno kanal MY TV, ali za sada rampa vlasnika TV prava još je spuštena. Da li će do dogovora doći, ostaje nam da vidimo.