open-navfaktor-logo
search
(Pre)malo
Arsenal ljut na UEFA-u zbog broja ulaznica koji će dobiti za finale Evropske lige
Bit će na hiljade naših navijača koji podržavaju klub godinama i koji su nas pratili na našem putovanju kroz Evropsku ligu, koji neće moći prisustvovati finalu, saopćili su Topnici
10.05.2019. u 09:35
get url
text

Fudbalski klubovi Arsenal i Chelsea, finalisti Evropske lige, dobili su po svega 6.000 ulaznica za ogled u kojem će se borit za pehar, a koji će se igrati 29. maja na Olimpijskom stadionu u Bakuu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iz Arsenala su zbog te činjenice izrazili nezadovoljstvo nazvavši raspodjelu ulaznica "razočaravajućom", što će im, kako su naveli, predstavljati "ekstremnu poteškoću".

- Bit će na hiljade naših navijača koji podržavaju klub godinama i koji su nas pratili na našem putovanju kroz Evropsku ligu, koji neće moći prisustvovati finalu - saopćili su iz Arsenala.

Cijene ulaznica za finale Evropske lige, istakli su iz londonskog kluba, koštat će od u rasponu od 30 do 140 eura, ali će najveći broj karata biti po cijeni od 50 evropskih novčanica. Kapacitet stadiona u Bakuu je 68.700 mjesta.

Poređenja radi Evropska fudbalska federacija (UEFA) za finale Lige prvaka navijačima Liverpoola i Tottenhama odobrila je po 16.613 ulaznica, a susret će se igrati na madridskom stadionu Wanda Metropolitano kapaciteta 68.000 mjesta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.