open-navfaktor-logo
search
Zanimljiv transfer
Arsenal u borbi protiv Liverpoola: Gdje će ugledni doktor nastaviti karijeru?
Na Anfieldu ga žele kao zamjenu Andrewa Masseyja, koji svoj profesionalni put nastavlja u organima FIFA-e
08.01.2020. u 09:20
get url
text

Fudbaleri Arsenala uspjeli su uvezati dvije pobjede. Nakon što su prvog dana 2020. godine s 2:0 savladali Manchester United u susretu 21. kola Engleske Premier lige, četiri dana kasnije ekipa našeg Seada Kolašinca plasirala se u šesnaestinu finala FA Cupa nakon što je s 1:0 pobijedila Leeds.

Imenovanje Mikela Artete za novog menadžera Topnika tako je dobilo prve pozitivne efekte, no klubu sa Emiratesa predstoji zanimjiva borba i to s Liverpoolom, trenutnim liderom Premier lige.

Aktuelni evropski i svjetski klupski prvaci na tabeli su nedostižni Arsenalu, što najbolje potvrđuje podatak da Redsi trenutno imaju 31 bod više od ekipe iz Londona.

Ipak, prema svemu sudeći Arsenal će s Liverpoolom voditi bitku za Garyja O'Driscolla, šefa medicinskog tima Topnika.

O'Driscoll je jako cijenjen stručnjak u Engleskoj, ali i šire, a na Anfieldu ga žele kao zamjenu Andrewa Masseyja, koji svoj profesionalni put nastavlja u organima FIFA-e.

Ipak, pitanje je ima li Arsenal argumente kojim bi parirao Liverpoolu, koji je proteklih dana daleko ispred Topnika, a Jurgen Klopp očito želi jednako kvalitetnu zamjenu za Masseyja pa je jasno da lider Premier lige neće prezati od izdašne ponude kojom bi O'Driscolla namamio na Anfield. Pitanje je samo hoće li im Arsenal moći parirati makar na ovaj način.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.