Manifetsacija

"Artic", hit ovogodišnjeg Cannesa, otvorio Bihać Avantura Film Festival

Objavljeno: 01.08.2019. u 23:01

Najbolji film dobit će Grand Prix "Unska sirena", dok će stručni žiri dodjeliti i niz drugih nagrada najboljim filmovima u svim kategorijama festivala

FOTO: Facebook

Projekcijom filma "Artic", velikog hita ovogodišnjeg festivala u Cannesu, u Bihaću je večeras otvoren prvi Bihać Avantura Film Festival Avant&Una. Festival je svečano otvorio  gradonačelnik Šuhret Fazlić istaknuvši da je Bihać ovog ljeta pokazao sve svoje turističke, kulturne i prirodne potencijale kroz bogat i sadržajan program tokom juna i jula, a među kojeg, dodaje, spada i Avantura Film Festival.

Tokom tri dana trajanja festivala od 1. do 3. augusta, bit će prikazano preko 60 filmskih naslova koji je izabrao programski tim festivala prevođen bh. filmskim rediteljem Jasminom Durakovićem.

Prema riječima Mirsada Ćatića, direktora Festivala, Filmski festival "Avant&Una" ima međunarodni i takmičarski karakter i na festivalu će biti prikazani filmovi iz 26 zemalja svijeta u programskim kategorijama: dugometražni i kratki igrani film, dokumentarni film, te selekcijama turističkog i self-made & filma (filmovi napravljeni u nezavisnoj kućnoj produkciji). Najbolji film dobit će Grand Prix "Unska sirena", dok će stručni žiri dodjeliti i niz drugih nagrada najboljim filmovima u svim kategorijama festivala.

Direkcija festivala sprema i nekoliko drugih iznenađenja za publiku, dok u pratećim programa će imati priliku da u okviru Music Stage uživa u nastupima grupe Let 3, popularne bh. muzičke zvijezde Amela Ćurića, te niz drugih kulturnih događanja.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Iz kategorije