open-navfaktor-logo
search
Golman Zmajeva
Asmir Begović govorio o Donnarummi, Kruniću, Ibrahimoviću...
Zlatan je nevjerovatan igrač, nevjerovatna osoba i pravi lider, kazao je Asmir Begović
14.01.2020. u 15:31
get url
text

Asmir Begović jučer je stigao u Italiju, a već je spreman za novo iskustvo.

Golman fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine otrkio je zašto je odabrao dolazak na San Siro.

- Odabrao sam AC Milan jer je to za mene veliki izazov. U jednom sam od najboljih klubova svijeta, sa fantastičnom historijom, nevjerovatnim navijačima i važnim ambicijama - kazao je Begović za službenu stranicu Milana, dodavši:

- Ovo mu je ujedno i prvi put da igram u Italiji i u Serie A, poslije decenije iskustva u Premier ligi. Poslije toliko godina u Engleskoj bio sam spreman da isprobam novu ligu i novu zemljau. Izuzetno sam uzbuđen zbog ove mogućnosti i jedva čekam da zaigram.

Kazao je kako je oduševljen što će raditi zajedno sa Donnarummom.

- Gigio je najbolji mladi golman na svijetu, spreman sam mu pomoći. Ujedno, biti mu i konkurencija. Čast mi je što sam ovdje. Već je vrlo jak golman i sigurno mu ne trebaju moji savjeti, ali pokušat ću mu pomoći tako što ću ga svakodnevno izazivati ​​na treninzima kako bismo dali sve od sebe. I on i ja - naglasio je Begović.

Nezaobilazna tema bila je i Zlatan Ibrahimović, koji je u zimskom prijelaznom roku stigao na San Siro.

- Mnogo mi znači što ću igrati s njim. Zlatan je nevjerovatan igrač, nevjerovatna osoba i pravi lider. Može napraviti veliku razliku. Želim učiti od njega i shvatiti kako on to sve radi. Nadam se da ću napredovati - istakao je Begović, koji će na San Siru sarađivati i sa reprezentativnim kolegom Radetom Krunićem:

- Kada je potpisao za Milan, pitao sam ga kakav je osjećaj. On mi je rekao da je ovaj klub fantastičan. Za mene to nije bilo iznenađenje. On je sjajan igrač i fantastična osoba. Radujem se što ćemo raditi zajedno - zaključio je Begović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.