Bitna novina

Aston Martin ostaje i u novom serijalu: I James Bond prelazi na struju

Objavljeno: 14.03.2019. u 12:20

I u novom nastavku filmskog serijala o Jamesu Bondu glavni protagonist će se i dalje voziti u atraktivnom Aston Martinu, ali uz bitnu novinu koja se tardicionalistima možda neće dopasti

Aston Martin je u povijesti pokretao trendove, ali je vješto čuvao svoje tradicionalne vrijednosti. Ipak, s novim trendom jedna slavna karakteristika odlazi u povijest, a to je jedan od najboljih atmosferskih V12 motora.

Šestolitreni dragulj ugrađivao se i još uvijek se ugrađuje u neke modele, a posebnim je činio i model Rapide, prelijepi četverovratni coupe, koji od 2006. godine krasi zidove brojnih soba kao koncept, a od 2010. čini otmjenijim brojne svjetske prometnice. I upravo taj model je postao prvi Aston s električnim pogonom, a najavljen je još 2015. godine. Rapide E je snagom većom od 600 KS (i 950 Nm) ubrzo zasjeo kao najjači Rapide, a dostupan će postati već od kraja ove godine.

Budući rival Porscheovog Taycana ima brojne kvalitete, a među njima je činjenica da je u razvoju sudjelovao i Williams Advanced Engineering. Na 100 km/h stiže za manje od četiri sekunde, a doseg mu je preko 320 km. Nažalost, proizvodnja je limitirana na svega 155 primjeraka, a cijena na oko 300.000 eura.

U svakom slučaju, ovo je najbolji način da se najpoznatijeg špijuna na svijetu prikaže kao ekološki osviještenu osobu. Želja je to Caryja Jojija Fukunage,  američkog reditelja, kojem je povjeren novi nastavak sage o James Bondu. Naime, Fukunaga je poznat po svojim ekološkim nazorima, pa ovakav smjer ne bi trebao čuditi, ističu britanski mediji.

Novi nastavak u kinodvorane o Bondu stiže iduće godine.

Izvor:   Index.hr

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije