Astronauti se vraćaju na Zemlju 17. aprila, a Meir je rekla da ona i njezini kolege znaju kako ovdje dolje nisu takve kakve su bile.

- Za nas je vrlo čudno i pomalo nadrealno gledati kako se sve odvija dok smo bili ovdje cijelo vrijeme onoga što se događa na zemlji - rekla je Meir tokom video intervjua za magazin Physiologist koji se emitirao na NASA TV-u. 

"A čini se da ćemo se potpuno vratiti na drugi planet."

Ali Meir, Morgan i Skripochka su dobro pripremljeni za rješavanje naloga za boravak kod kuće koji ih čekaju ovdje na Zemlji. Napokon, izdržali su mnogo strožu izolaciju posljednjih šest mjeseci na ISS-u.

Astronauti upravljaju ovom izolacijom na načine na koje su mnogi od nas sada vrlo poznati. Na primjer, Meir je rekla da ona i njezini kolege članovi posade svakodnevno vježbaju, ne samo da bi spriječili gubitak kostiju i gubitak mišića koji prate dugotrajne svemirske letove, nego i da bi održali svoje mentalno zdravlje. A astronauti održavaju kontakt s prijateljima i porodicom putem sedmičnih videorazgovora.

- Dakle, mislim da su sve te stvari, samo kako biste bili sigurni da se i dalje držite svoje rutine, održavajući svoje psihološko blagostanje, to su neke stvari koje vam zaista mogu pomoć. I mislim da su oni korisni za ljude na terenu, kao i astronaute gore na svemirskoj stanici- rekla je Meir. 

Tri druga letjelica uputit će se do ISS-a prije nego što Meir, Morgan i Skripochka siđu. NASA-in astronaut Chris Cassidy i ruski kozmonauti Anatolij Ivanishin i Ivan Vagner trebali bi se lansirati u laboratoriju u orbiti 9. aprila.