open-navfaktor-logo
search
Liga nacija
Austrijanci objavili podatak o prodaji ulaznica, Foda uputio naknadni poziv
Fudbalski savez Austrije objavio je najnovije informacije koje se tiču prodaje ulaznica za utakmicu protiv Zmajeva
12.11.2018. u 11:26
get url
text
get url
text

Još tri dana ostala su do susreta Lige nacija u kojem će fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine gostovati kod Austrije.

Izabranicima Roberta Prosinečkog za ovjeru prvog mjesta u grupi 3 lige B dovoljan je čak i minimalan poraz uz postignut pogodak, no sigurno da će najbolji bh. fudbaleri željeti više od toga.

U tri dosadašnja susreta osvojili su maksimalnih devet bodova, a činjenica da će na stadionu "Ernt Happel" imati veliku podršku, sigurno će dodatno motivisati naše Zmajeve.

Prošlog utorka, prilikom objave spiska austrijskih fudbalera za duele sa BiH i Sjevernom Irskom, predsjednik FS Austrije Leo Windtner inforisao javnost o prodaji ulaznica, kazavši da je do tog trenutka bilo prodato 23.000 ulaznica, uz konstaciju da će taj broj sasvim sigurno ići preko 30.000.

Samo šest dana kasnije, a tri dana prije utakmice sa Zmajevima, OFB je saopćio informaciju da je do sada prodato 34.000 ulaznica za utakmicu sa našom selekcijom, koja se igra na najvećem austrijom stadionu kapaciteta 50.865 sjedećih mjeta.

Na kraju vrijedi spomenuti i informaciju da je austrijski selektor Franco Foda naknadni poziv uputio veznjaku Sturma Stefanu Hierlanderu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.