Bahati Irac, koji je zgrožavao svijet borilačkih sportova svojim potezima u privatnom životu, u vrijeme aktuelne krize oduševio je sve. U nekoliko navrata pozivao je fanove širom svijeta da se pridržavaju uvedenih mjera zaštite od širenja koronavirusa, a sada je odlučio još aktivnije uključiti se u humanitarne akcije.

Nakon što je na društvenim mrežama objavio video u kojem od irskih vlasti traži uvođenje potpunog karantina kako bi se zaustavilo širenje virusa, McGregoru se javio irski ministar finansija Paschal Donohoe i zatražio pomoć od najplaćenijeg MMA borca svijeta.

Zamolio ga je da svojim utjecajem pomogne osvijestiti sugrađane koji su u velikom broju kršili uvedene mjere i zabrane te doprinijeli širenju koronavirusa u toj zemlji. McGregor mu je zahvalio na poruci, podsjetio na svoje ranije poruke irskom narodu te odlučio pomoći na konkretniji način - doniranjem novca za medicinsku i zaštitnu opremu lokalnim bolnicama.

- Danas kupujem zaštitnu opremu vrijednu milion eura, koja će biti dostavljena bolnicama u regiji Leinster, koja je najpogođenija. Moramo staviti zdravlje ispred bogatstva... Ni na aerodromima situacija nije dobra, ako ne i najgora. Jučer mi se prijatelj vratio s Tajlanda, dobio je papir od osoblja aerodroma koji nisu imali ni maske ni rukavice - napisao je McGregor i zatražio strožije mjere na aerodromima, ako već nisu zatvoreni.