open-navfaktor-logo
search
Selektor BiH
Bajević: Nikada ne želim da imam neko opravdanje
Ni u petom meču na klupi fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Dušan Bajević nije uspio zabilježiti pobjedu.
14.10.2020. u 23:34
get url
text

Zmajevi su uvjerljivo poraženi na gostovanju kod Poljske, a rezultat je na kraju meča glasio 3:0 u korist domaće selekcije.

- Izašli smo da odigramo jako dobro i odgovorno, mislim da smo u utakmicu ušli dosta dobro. Dvdeset minuta smo igrali dobro, onda smo 15 sa igračem manje odigrali solidno, imali smo nekoliko prilika, ali smo nakon crvenog kartona izgubili kontrolu nad igračima, morali smo ih mijenjati. Počeo se pokazivati umor nakon prvog dijela. Pjanića smo zamijenili jer je bio povrijeđen - rekao je Bajević nakon utakmice.

S dva gola i asistencijom kapiten Poljske Robert Lewandowski je pokazao o kakvoj napadačkoj klasi je riječ.

- Lewandowski je dobar igrač, ne trebam ja to govoriti već njegove utakmice u Evropi. Sve što je postigao, postigao je na daleko visokom nivou, kotira među trojicom ili četvericom igrača koji su vjerovatno najbolji na svijetu - rekao je selektor BiH.

Ni iskusni stručnjak ne može da preboli poraz od Sjeverne Irske.

- Bili smo razočarani zbog poraza u baražu od Sjeverne Irske, ali smo rekli da idemo dalje i da probamo napraviti što je moguće bolji rezultat u sljedeće dvije utakmice. Igrači jesu umorni i mentalno i fizički. Za šest dana nije lako odigrati tri utakmice, čestitam im što su to izdržali. Sigurno je da nisu svi ni došli sa dobrom fizičkom spremom iz opravdanih razloga, sve to je utjecalo, ali nikada ne želim da imam neko opravdanje. Dali smo šansu svima, vidjeli smo šta možemo i to je jedino u ovom svemu što valja - rekao je Bajević na kraju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.