Novi video sastanak održan je danas a prisutni su bili Rusmir Cviko, Adnan Ćustović, Slaven Musa, Eldin Jelešković i Zvjezdan Misimović. Nekoliko tema bilo je na dnevnom, a počelo se sa analizom zadataka sa prethodnog sastanka.

Članovi stručnog štaba prezentovali su svoja razmišljanja i izvještaje o igrama, minutaži i karakteristikama potencijalnih reprezentativaca koji nastupaju u evropskim ekipama, koje su nastavile takmičenja. Zaključeno je da se i u narednom periodu treba fokusirati na formu igrača, njihove igre u pripremnim utakmicama, te iz svih dosadašnjih analiza polako početi kreirati širi spisak potencijalnih reprezentativaca. Iz tog šireg spiska kasnije bi se pozivali igrači za utakmice Lige nacija protiv Italije i Poljske.

Novi zadaci koji su pred stručnim štabom odnose se na pripremanje plana okupljanja i trenažnih aktivnosti za utakmice UEFA A Lige nacija koje naš tim igra već 4. septembra protiv Italije i 7. septembra protiv Poljske. Pored toga, Bajevićevi saradnici treba da sačine i detaljan izvještaj o našim protivnicima u ovom takmičenju. Sve ove analize i pripreme imaju za cilj da naša "A" reprezentacija spremno dočeka utakmicu baraža protiv Sjeverne Irske koja je na programu osmog oktobra.

- Uradili smo već dosta posla, ali prirodno je da svi jedva čekamo da izađemo na teren. Do tada, radimo na ovaj način i mogu reći da smo upoznati sa kvalitetom većine igrača koji pretenduju da budu na širem spisku. Zadovoljan sam sa onim što su moji saradnici danas pokazali, razgovarali smo dugo i jako nam je važno da naši reprezentativci igraju što više, da budu u formi, jer samo najspremniji će biti pozvani. Želimo da napravimo jaku reprezentaciju, to sam više puta isticao - kazao je selektor Bajević.

- Dodao bih da je i nedavni Pjanićev potpis sa Barcelonom, za sve nas velika čast a ujedno i motiv za igrače sa naših prostora da vrijedno rade i postave veće ciljeve. Pjanić i Džeko su uzori mnogim mladim igračima a svojim igrama i ponašanjem, kako na terenu, tako i van njega, siguran sam da su im otvorili vrata velikih klubova - dodao je selektor Zmajeva.