open-navfaktor-logo
search
Deložacija
Banja Luka: FK Jedinstvo ušlo u posjed imovine u Vrbanji, oglasile se suprotstavljene strane
Visokorizična deložacija u banjalučkom naselju Vrbanja je završena.
12.10.2022. u 11:46
get url
text

FK Jedinstvo je ušlo u posjed fudbalskog terena koje je do sada koristio FK Džaja, kao i dijela kuće Milivoja Glišića, a koji rukovodi FK Džaja. Ovo je bila peta po redu deložacija i pratile su je visoke mjere sigurnosti, a osim pripadnika Sudske policije, prisustvovali su i policajci PU Banja Luka i nekoliko pripadnika Žandarmerije. 

Milivoje Glišić je rekao da je danas dozvoljen dio deložacije. 

- Ovakvo nešto se nije desilo, da neko ko ukrade 20 duluma gradske zemlje, dolazi da ukrade i moju kuću. Takvo nešto ja ne bih mogao u Sarajevu. Čuva ga 100 policajaca, umjesto da ga hapse jer je ukradena gradska zemlja - rekao je Glišić. 

Optužio je staru gradsku vlast za malverzacije. 

- Mi smo sada dozvolili mirnu deložaciju. Oni u rješenje imaju 28 kvadrata devastiranog objekta, a ovdje je sad kuća od 300 kvadrata. Jedinstvo nema nijednog registrovanog igrača. Mogao sam ja ovo i sada braniti, ali da ne bi palo mrtvih glava... - kazao je Glišić. 

Najavio je dalju pravnu borbu. 

- Ja ostajem u kući. Kuća nije deložirana. Oni govore da će sutra dovesti traktor da oru teren, e neće - dodao je Glišić. 

Admir Čavka, koji zastupa FK Jedinstvo je izjavio da su nakon 12 godina vraćeni teren i donji sprat kuće, a porodica Glišić je ostavljena bespravno da koristi gornji sprat.

VEZANI TEKST - Peti pokušaj deložacije u naselju Vrbanja u Banjoj Luci, prisutan veliki broj policajaca

- Protiv sudije ćemo podnijeti krivične prijave. Stadion je vraćen i Glišići više nemaju pravo da ga koriste. Ne zna se zašto su ljudi ostavljeni ovdje da budu i tražit ćemo sudsko izjašnjenje zašto je to dozvoljeno - kazao je. 

Nije precizirao da li će na ovom mjestu u budućnosti ostati stadion i dodao je da će o svemu odlučiti uprava FK Jedinstvo. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.