open-navfaktor-logo
search
Kao telenovela
Barca i Fiorentina bez dogovora o Miralemu Pjaniću
Odlazak Miralema Pjanića iz Barcelona sedam dana prije zatvaranja fudbalske pijace pretvara se u špansku sapunicu.
23.08.2021. u 23:10
get url
text

Mnogo klubova iz Italije zaintresirano je za bh. veznjaka, ali transfer još nije ostvaren jer niko zbog finansijske krize nije spreman izvdvojiti sredstva za plaću koju Pjanić prima na Nou Campu. To je godišnje osam miliona eura neto.

Unatoč svemu, pregovori se nastavljaju. Barca i Fiorentina obavili su razgovore preko posrednika bliskih igraču, a dogovor nije postignut. Postavljeni su uvjeti svih strana.

Fiorentina će u svakom slučaju pojačati vezni red. Katalonski Sport piše da se klub iz Firence, ako ne dođe do dogovora s Pjanićem, okreće Lucasu Torreiri iz Arsenala. On pokriva istu poziciju kao Pjanić, a mogao bi doći na posudbu vrijednu 1,5 miliona eura, što bi uključivalo i mogućnost otkupa ugovora po cijeni od 15 miliona eura.

Pjanićeva najveća želja je povratak u Juventus. I trener Stare dame Max Allegri rado bi ovog veznjaka ponovo vidio u svom timu. Prepreka ovom poslu su finansije. Italijanski mediji u nedjelju su objavili da je Pjanića kontaktirao Luciano Spaletti, trener Napolija. Dvojac je ranije sarađivao u Romi.

Prijelazni rok u "ligama petice" traje do 31. augusta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.