open-navfaktor-logo
search
Završnica La Lige
Barcelona ili Atletico Madrid - ko će osvojiti drugo mjesto prema kladionicama?
U španskoj La Ligi Real Madrid grabi prema tituli, no iza njegovih leđa vodi se izuzetno zanimljiva borba Barcelone i Atletica za drugo mjesto, koja sa sobom donosi prestiž i nešto veću novčanu nagradu.
07.04.2022. u 15:00
get url
text

Španski klubovi i ove sezone igraju značajnu ulogu u evropskim takmičenjima, a uzbudljivu međusobnu bitku vode u nacionalnom prvenstvu.

Uoči same završnice La Lige, Real Madrid možda ima ozbiljnu prednost i grabi prema 35. tituli prvaka Španije, no potpuno ravnopravna borba za drugo mjesto vodi se između Barcelone i Atletica, koji su napokon potisnuli Sevillu u drugi plan.

Zbog toga se fokus najboljih online kladionica trenutno u potpunosti prebacio na borbu za viceprvaka Španije, u kojoj dva velika kluba itekako žele završiti na drugom mjestu, što zbog prestiža, što zbog nekoliko miliona eura veće novčane nagrade. 22 Bet, ali i mnogi drugi priređivači igara na sreću nude vam priliku kladiti se na Barcelonu ili Atletico, uz zanimljive kvote koje će neki igrači sportske prognoze svakako pokušati zgrabiti...

Velike serije pobjeda

Borba Atletica i Barcelona zanimljiva je prije svega zbog fantastične forme u kojoj su obje ekipe.

Otkad se pojačala Pierre-Emerickom Aubameyangom i Ferranom Torresom, ekipa Xavija Hernandeza gazi sve pred sobom i u seriji je od šest pobjeda u nizu u La Ligi, dok je posljednji put izgubila još 4. decembra prošle godine od Betisa. Posebno impresivna demonstracija sile bilo je nedavno gostovanje na Santiago Bernabeu, gdje je Barca pobijedila 4:0 i tako pokazala da je u potpunosti prebrodila svoju jesenju krizu.

S druge strane, aktualni prvak Atletico ima također šest uzastopnih pobjeda u španskom prvenstvu, a Diego Simeone nema više problema s povredama kao u prethodnim mjesecima pa Luis Suarez, Antoine Griezmann i Joao Felix redovito trpaju golove i donose trijumfe crveno-bijelima.

U ekipu se napokon vratio i Šime Vrsaljko, što znači da argentinski stručnjak napokon ima širok kadar u svim linijama i nada se nastaviti pobjedničku seriju do samog kraja sezone...

Ko će na kraju biti drugi?

Prema online kladionicama, Barcelona je favorit za osvajanje drugog mjesta i to iz samo jednog razloga. Naime, uprkos tome što ima isti broj bodova kao i Atletico, u rezervi također čuva jednu zaostalu utakmicu, što može biti presudno u završnici sezone.

Što se međusobnih dvoboja tiče, oni su već odrađeni. Atletico je pobijedio 2:0 na svom stadionu u oktobru, a Barcelona se revanširala trijumfom 4:2 u februaru.

Pravila kažu da u slučaju istog broja bodova nakon posljednjeg kola bolju poziciju će zauzeti ekipa koja je bila bolja u međusobnim susretima. Međutim, ne gledaju se postignuti golovi u gostima, što znači da su ekipe izjednačene i po ovom pitanju pa će odlučivati ukupna gol-razlika, u kojoj Barca trenutno ima prednost.

U svakom slučaju, ako se želite kladiti ko će biti drugi u La Ligi na kraju sezone, na Barceloni ćete dobiti 1.35, a na Atleticu čak 2.90. Tome je razlog spomenuta utakmica manje Katalonaca te nešto teži raspored madridskog kluba u završnici sezone, koji još mora igrati s Realom i Sevillom, no oba derbija igra kod kuće.

Dakle, za igrače sportskog klađenja koji vjeruju Simeoneu i njegovoj družini ovo je svakako zanimljiva opcija za igru, jer Barca će dio fokusa usmjeriti na Evropsku ligu pa nije nemoguće da dođe do još jednog preokreta u La Ligi. No, Katalonci trenutno izgledaju kao najbolja ekipe Španije i teško se kladiti protiv njih...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.