open-navfaktor-logo
search
Sve zbog Messija
Barcelona postavila ultimatum: Smanjenje plaća ili tužbe?
Barcelona sprema drastične mjere i sprema smanjenje plaća svojim igračima.
23.07.2021. u 22:16
get url
text

Ovu vijest objavio je Mundo Deportivo, uz obrazloženje da su Katalonci prisiljeni smanjiti plaće ili se riješiti određenih igrača kako bi udovoljio novim pravilima La Lige.

Tačnije, kako bi uz poštivanje pravila mogla finalizirati ugovor Lionela Messija.

Coutinho i Griezmann (iako se na Francuza, ako ostane, itekako računa) igrači su na koje klub troši ogroman novac, a tu su i Miralem Pjanić, te Samuel Umtiti, čiji status i dalje nije riješen iako je nova sezona sve bliže.

Mundo Deportivo piše kako je Barcelona igračima dala rok da do 15. augusta pristanu na smanjenje plaće.

Ako se situacije ne razriješe do tog dana, klub će, navodi se, započeti sudske procese protiv njih. Glavni igrači u na koje se ovo odnosi su Gerard Pique, Sergio Busquets, Sergi Roberto i Jordi Alba.

Pique i Busquets uskoro bi trebali finalizirati i potpisati nove ugovore.

Roberto bi mogao praviti problem, jer je već i prošle sezone pristao na smanjenje ugovora. No, daleko od toga da će uslijediti "raskid ljubavi", jer i igrač i klub žele nastavak saradnje.

Najveći problem mogao bi biti Alba, koji se ne slaže sa idejom smanjenja plaće...

Kao što je poznato, Barcelona ne može registrovati Messija i ostatak ovoljetnih pojačanja dok ne oslobodi mjesta u budžutu za plaće.

Uz navedene igrače kojima pokušavaju smanjiti plaće, tu su i Umtiti i Pjanić, čije ugovore žele u potpunosti raskinuti ili ih prodati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.