open-navfaktor-logo
search
Kup kralja
Barci trijumf u Madridu: Autogol odlučio nikad čudniji El Clasico
Dugo vremena Real Madrid i Barcelona nisu igrali dosadniji El Clasico. Slavili su Katalonci na stadionu Santiago Bernabeu sa 0:1, prvi polufinalni dvoboj Kupa kralja odlučio je autogol, a izostale su prilike, lijepi potezi, vatra, žar i sve ono što ovaj meč čini jednim od najglednijih na svijetu.
02.03.2023. u 22:55
get url
text

Kraljevski klub za 90 minuta nije uputio niti jedan udarac u okvir gola, Katalonci su meč završili s dva pokušaja. Xavi Hernandez se u Madridu odlučio za destruktivniju igru, bez insistiranja na posjedu lopte, što nije karakteristično za Barcelonu.

Real u prvom poluvremenu nije ozbiljnije zaprijetio, a Barcelona je jedinu priliku pretvorila u pogodak.

Igrala se 26. minuta kada je Camawinga izgubio posjed, Torres je odigrao za Kessieja koji je šutirao, njegov pokušaj je zaustavio Courtois, ali je nes(p)retni Militao zatresao vlastitu mrežu. Gol je prvobitno poništen zbog ofsajda, ali je nakon intervencije iz VAR sobe ustanovljeno da je sve čisto pa je sudija pokazao na centar.

Barcelona je veliku šansu da riješi pitanje pobjednika imala u 72. minuti. Šutirao je Kessie, a loptu je na putu ka mreži zakačio Fati i poslao je pored stative, spriječivši, čini se, čist pogodak.

Drugi polufinalni par čine Osasuna i Athletic Bilbao. Prvi meč pripao je Osasuni rezultatom 1:0.

Barcelona i Real revanš igraju petog aprila na Nou Campu. Prije toga će veliki rivali 19. marta odmjeriti snage stadionu Barcelone sklopu La Lige, gdje upravo ova dva kluba vode borbu za naslov prvaka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.