open-navfaktor-logo
search
Konferencijska liga
Bašić pred Dinamo: Ne bojimo se nikoga, imamo veliku želju, rješavamo registraciju za Ovčinu i Allysona
U Plavom salonu danas je održana konferenciju za medije pred prvu utakmicu prvog pretkola Konferencijske lige u kojoj se Željezničar sastaje sa Dinamom iz Minska.
12.07.2023. u 10:22
get url
text

{$galerijaFotografija}

Tim povodom medijima se obratio Nermin Bašić, šef struke FK Željezničar.

On je za početak govorio o očekivanjima od utakmice.

- Jedva čekamo da počne utakmica. Fali nam još dostva stvari za uigrati i da kondiciono budemo uigrani za Evropu. Naš protivinik je odigrao već 14 utakmica, znamo da se nalaze na vrhu tabele. Ozbiljna su i kompaktna ekipa, postigli su jako puno golova. Mislim da smo se jako dobro spremili.

Što se tiče moje ekipe, jako je dobra hemija, predani su svi u radu, radimo na drugačiji način. Da li ćemo to uspjeti krunisati u Evropi, ne znam, imamo veliku želju i volju da nešto napravimo - kazao je Bašić, pa nastavio:

- Ne smijemo izgoriti u toj velikoj želji, moramo biti u Evropi jako disciplinirani, jako puno trčati i biti taktički besprijekorni. Pokušat ćemo sinergiju na Grbavici sprovesti u djelo. Nadamo se da možemo proći, imamo želju, ne bojimo se nikoga, a znamo da igramo protiv ekipe koja je prije 7-8 godina igrala Evropsku ligu. Vjerujem u svoje momke - poručio je trener Plavih.

Željezničar do ponoći može prijaviti dva dodatna igrača za ovaj meč, a Bašić je istakao da se trenutno rješava registracija za dva pojačanja Harisa Ovčinu i Allysona.

- Završili smo pripreme bez povrede što je jako bitno. Rješavamo registraciju za Ovčinu i Allysona, nadam se da ćemo u toku dana to uspjeti riješiti. Mislim da sam ubijedio svoju ekipu da ne igra formacija, na odgovor Bjerlousa 3-5-2 ćemo se morati prilagoditi. Bez obzira na to da li je to Evropa ili ne, moja ekipa mora ugirati tri sistema.

Moja ekipa to jako dobro usvaja, imamo mnogo stvari gdje možemo da napredujemo. Bitno mi je da budemo taktički fleksibnilni, da imamo određene balanse, ali da nas je teško pročitati - kazao je Bašić, pa dodao:

- Ne smijemo ići srcem, moramo i pameti. Želim da budemo mentalno pravi i da deficit koji imamo pokušamo smanjiti - kazao je trener Želje.

Plavi su ovog ljeta ostali bez dva važna igrača - Santosa i Armina Hodžića (veznjak). Bašić je istakao da trenutno ne može dati pravi odgovor na pitanje da li su Plavih uspjeli naći adekvatne zamjene za njih.

- Trenutno vam teško mogu dati odgovor, teren i vrijeme su mjerilo. U svakom slučaju mislim da ovo što sam vidio na prijateljskim utakmica izgledamo ozbiljno i disciplinirano, neke stvari bolje djeluju nego što su bile. Navijači i vi koji gledate to, gledate ima li golova, pobjeda ili nema, stvari u ovom momentu idu u dobrom pravcu, što je najbitnije. Nećemo kukati, našli smo odgovarajuaća rješenja, trebat će vremena da se sve poklopi. Trenutno stvari izgledaju dobro - dodao je Bašić.

Aleksandar Kosorić, kapiten Želje, istakao je da u svlačionici vlada sjajna atmosfera.

- Iza nas je period priprema koji smo prošli bez probplema, atmosfera u svlačionici je odlična, novi igrači su primili gen želje i mislim da ćemo biti sutra pravi na terenu. Radi se o jako visokim i kvalitetnim igračima, moramo biti maksimalno skoncentrisati.

Moramo biti disciplinovani i ozbiljni od samog starta i imati maksimalnu koncentraciju svakog momenta. Navijačima ćemo se pokušati odužiti na najbolji mogući način - kazao je stoper Željezničara.

Susret na Grbavici na programu je sutra od 20:30 sati, dok se revanš igra sedam dana kasnije u azerbejdžanskom Baku (Dinamo ne može igrati domaće utakmice u UEFA takmičenjima na teritoriju Bjelorusije).

Fudbalski klub Željezničar jučer je objavio je da su rasprodane sve ulaznice za ovaj duel.

 

_DSC5351.JPG
1 od 2
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.