S Nagelsmannom Bayern napupštaju i njegovi najblići saradnici. Ovaj 35-godišnjak u Bayern je došao u ljeto 2021, a u premijernoj sezoni osvojio je Bundesligu, a onda i njemački Superkup 2021. i 2022. godine.

- Ovo mi je je bila najteža odluka otkako sam član sportskog odbora Bayerna. Imao sam otvoren, prijateljski i odnos pun povjerenja s Julianom od prvog dana i žalim zbog rastanka. Nakon temeljite analize sportskog razvoja naše ekipe, posebno od januara te s iskustva iz drugog dijela prošle sezone odlučili smo prekinuti saradnju - rekao je Salihamidžić.

Tuchel je doskora radio u Chelseaju. S ovim klubom je podigrao pehar Lige prvaka u maju 2021. godine, zatim stigao do treofeja Superkup Evropa i Svjetskog klupskog prvenstva. Proglašen je najboljim trenerom 2021. godine. Radio je i u PSG-u, s kojim je osvajao pehare u Francuskoj, a 2020. je Parižane doveo do finala Lige prvaka, ali je izgubio upravo od Bayerna.

U Bundesligi Tuchel je radio za Mainz i Borussiju Dortmund.

Bayern trenutno zauzima drugo mjesto u Bundesligi s bodom manje od Borussije Dortmund, a u četvrtfinalu Lige prvaka Bavarci će odmjeriti snage s Manchester Cityjem.