Salihamidžić je sportski direktor Bayerna postao u augustu 2017. godine, a u julu 2020. ugovor mu je produžen prvi put.

- Tokom proteklih pet godina Salihamidžić je uradio odličan posao. Konstantno unapređuje naš sportski segment i u prvom timu i u omladinskom pogonu, a brine se i o kvaliteti i o finansijama. On predstavlja DNK Bayerna i uvjereni smo da će nastaviti s odličnim rezultatima - rekao je predsjednik Bayerna Herbert Hainer.

- Zahvaljujem se Nadzornom odboru na ukazanom povjerenju, a posebno predsjedniku Nadzornog odbora Herbertu Haineru koji je u svakoj fazi podržavao moje ideje i planove. Uvijek sam govorio: volim Bayern, Minhen je moj dom. Jako sam zadovoljan što našu vrlo dobru i u konačnici snažnu saradnju možemo nastaviti do 2026. godine. Moj cilj i cilj mojih kolega iz uprave, kojima također želim zahvaliti, jest da našim članovima i navijačima svake sezone ponudimo nacionalno i međunarodno konkurentnu i uspješnu ekipu, temeljenu na ekonomskim razlozima. I dalje ću davati sve od sebe za ovo - na jako smo dobrom putu - poručio je Salihamidžić.

S njim na čelu Bayern je osvojio pet naslova Bundeslige, dva DFB kupa, Ligu prvaka, evropski Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo.