open-navfaktor-logo
search
Tešanj
Bećirović: Radnicima primanja od kojih mogu živjeti, a privrednicima sistemska podrška
Kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Denis Bećirović danas je prisustvovao skupu Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine u Tešnju.
24.09.2022. u 20:14
get url
text
Denis Bećirović, Tešanj

Tom prilikom Bećirović je izjavio da u svakom dijelu Bosne i Hercegovine nailazimo na primjere snalažljivosti i poduzetništva naših ljudi.

- Međutim, naši poduzetnici se trebaju razvijati uz pomoć države, a ne unatoč državi koja ne pokazuje razumijevanje za njihove potrebe. Za plodonosna preduzeća ključni su zadovoljni radnici. Moramo usvojiti zakonsku regulativu kojom se štite radnička prava i garantuju minimalne plate od kojih se može dostojanstveno živjeti - izjavio je Bećirović. 

Dodao je da privrednicima treba osigurati olakšice i poticati ih da sredstva reinvestiraju u razvoj preduzeća i podizanje radničkih primanja. Zato država mora da privrednicima ponudi porograme koji će im omogućiti podršku da realizuju takve mjere.

- Nažalost, imamo vlast koja odbija ukinuti akcize na gorivo, da i ne govorim o posebnim programima podrške poslodavcima i izvoznicima - kazao je Bećirović.

Kao budući član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, učinit ću sve da diplomatska mreža Bosne i Hercegovine bude servis našim privrednicima u osiguranju novih tržišta. Nažalost, u diplomatiju se danas šalju ljudi koji postavljenje gledaju kao trajni plaćeni odmor, umjesto odgovoran posao koji treba iznjedriti ekonomsku saradnju, unapređenje poslovnog ambijenta za naše izvoznike i korist za naše ljude. Nakon oktobra ćemo to mijenjati i Bosna i Hercegovina će imati diplomate koji rade svoj posao za dobrobit države koja ih je postavila na pozicije - zaključio je Bećirović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.