open-navfaktor-logo
search
Veliki podvig
Belgija osigurala EURO, Lukaku ušao u historiju
Koliko je veliki podvig napravio Lukaku najbolje ilustruje podatak da ga na vječnoj listi najboljih strijelaca prate tri igrača sa po svega 30 golova
11.10.2019. u 10:07
get url
text

Romelu Lukaku, napadač milanskog Intera, ušao je u historiju reprezentacije Belgije kao prvi fudbaler koji je postigao više od 50 golova.

Lukaku je odavno postao najbolji strijelac Belgije svih vremena, ali je sinoć u duelu kvalifikacija za EURO 2020 otišao korak dalje. U trijumfu rezultatom 9:0 postigao je dva gola i stigao do ukupne brojke od 51 pogotka. Pobjedom protiv slabašnog San Marina Crveni đavoli su sinoć postali prva reprezentacija koja je osigurala plasman na Evropsko prvenstvo.

Koliko je veliki podvig napravio Lukaku najbolje ilustruje podatak da ga na vječnoj listi najboljih strijelaca prate tri igrača sa po svega 30 golova. To su: Bernard Voorhoof, Paul Van Himst i jedini aktivni fudbaler Eden Hazard.

Lukaku je 51 gol postigao u 83 odigrane utakmice u dresu sa državnim grbom.

Sjajni 26-godišnji napadač karijeru je počeo u Anderlechtu, a potom je igrao za Chelsea, West Bromwich Albion, Everton, Manchester United i sada Inter.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.