open-navfaktor-logo
search
Reprezentativni kalibar
Belgijski portal "skautira" za tamošnjeg velikana: Preporučuju im golmana Sarajeva
Odluka Fudbalskog saveza Belgije i belgijske Jupiler lige kojom je za prvaka proglašen Club Brugge poništena je u ponedjeljak, što znači da će se prvenstvo gotovo sigurno nastaviti, samo je pitanje kada.
22.04.2020. u 12:26
get url
text

Belgijski timovi već razmišljaju o narednoj sezonim, a tamošnji velikan Anderlecht u potrazi je za golmanom.

U klubu kojeg predvodi Vincent Kompany znaju da će u narednu sezonu ući sa Hendrikom Van Crombruggeom na mjestu prvog golmana, no u potrazi su za adekvatnom rezervom koja će prihvatiti tu činjenicu.

Nakon što nisu uspjeli angažovati Mikea Vanhamela koji je odlučio da produži ugovor sa Beerschotom, u Anderlechtu su se okrenuli drugim rješenjima.

Portal VoetbalPrimeur.be u svojoj analizi potencijalnih čuvara mreže koji bi mogli uskočiti na mjesto rezervnog golmana Anderlechta navode i Vladana Kovačevića, golmana FK Sarajevo.

- Vrhunski golmanski talent iz Bosne i Hercegovine. On je najskuplji fudbaler u BH Telecom Premijer ligi Bosne i Hercegovine, prošle sezone osvojio je duplu krunu, a kao dječak sanjao je da bude vrhunski golman poput njegovog uzora Edwina van der Sara - navodi spomenuti portal.

Osim Kovačevića na istoj listi nalaze se Michel Vorm, Warner Hahn, Timon Wellenreuther i Renato Solis.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.