Prema toj odluci rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, koja se u predbaražu trebala sastati sa Rumunijom, neće imati šansu da se plasira na Svjetsko prvenstvo.

Benjamin Burić, golman naše reprezentacije, razčaran je odlukom EHF-a.

- Svakim danom lošija od lošije vijesti. Prvo sam saznao da je Bundesliga proglasila kraj sezone po trenutnom rasporedu, što znači da je moj SG Flensburg-Handewitt tek drugi.

Zatim je do mene stigla vijest da nekoliko mojih Maglajlija boluje od korone, a danas me šokirala vijest da nećemo imati priliku da kroz baraž izborimo plasman na Svjetsko prvenstvo, noseći dres Bosne i Hercegovine.

Svi koji me poznaju, znaju koliko mi znači grb naše zemlje i ne mogu vam opisati koliko sam razočaran ovom odlukom EHF-a. Osjećam se kao da mi je neko ukrao dio karijere.

Molim Boga da ova pandemija što prije prođe i da živi i zdrvi izađemo iz svega i da se sve vrati u normalu - poručio je Burić, dodavši:

- Ima i lijepih vijesti, a to je ramazan i svima, koji poste, želim da u vjeri i lakoćom isposte i ovaj sveti mjesec. Ramazan mubarek olsun.