open-navfaktor-logo
search
Dječak je dobro
Beograd: Uhapšena majka bebe koja je pronađena u kesi u kontejneru
Novorođenče je u plastičnoj kesi u kontejneru pronašao penzioner Slobodan Cvetković. On je izašao da prošeta psa i kada je krenuo ka kontejneru da baci smeće, čuo je neke zvukove
27.08.2019. u 12:01
get url
text

Policija je pronašla i uhapsila majku za koju se sumnja da je jučer ostavila tek rođenu bebu u kontejneru u beogradskom naselju Žarkovo, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

On je rekao da joj je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, a da očekuje da će odgovarati za teško djelo i da će Tužilaštvo tražiti da joj se odredi pritvor.

- Nema ništa što može da opiše kada u kontejneru nađete mali život. Srećom, živo dijete, koje je pod ozbiljnim nadzorom ljekara i koje pokazuje dobar opravak nakon svega toga - rekao je Stefanović.

Dodao je da mu je žao što ljudi ne razumiju koliko se neki bore da imaju djecu, koliko se muče i žele da usvoje dijete, a onda neko uradi ovakav, kako je rekao, bezuman, monstruozan potez. 

- Ne mogu kao roditelj da razumijem da se neko odrekne takvog malog života. Drago mi je da je dijete živo i zdravo. Krivičnim sankcijama se niko nikada ne raduje, ali su neophodne da se pokaže da tako nešto ne može da se dešava – istakao je ministar.

On je naveo da postoji mnogo institucija u zemlji koje mogu da pruže svaku vrstu pomoći, kojima građani mogu da se obrate, te da nema potrebe da učine bilo šta nažao sebi ili drugima.

- Hvala svima koji su reagovali da dijete bude zbrinuto - zaključio je Stefanović.

Podsjećamo, novorođenče je u plastičnoj kesi u kontejneru pronašao penzioner Slobodan Cvetković. On je izašao da prošeta psa i kada je krenuo ka kontejneru da baci smeće, čuo je, kako je opisao, "nešto poput stenjanja".

U prvi mah je pomislio da se tu zavukla neka mačka, a kada je počeo da je traži da bi je izvukao i oslobodio, došao je do kese iz koje je taj zvuk dopirao. Unutra je bila beba, tek rođena, krvava, sa pupčanom vrpcom i posteljicom.

Cvetković je pozvao Hitnu pomoć i policiju, koji su se tu našli poslije samo nekoliko minuta. Beba je smještena u Univerzitetskoj dječijoj klinici Tiršova, gdje su jučer rekli da je dječak primljen u dobrom općem stanju i da nema nikakvih povreda, pišu Nezavisne

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.