Utorak, 05.03.2024.

Beograd: Više desetaka građana na predstavi "Srebrenica. Kad mi ubijeni ustanemo"

Pozorišna predstava "Srebrenica. Kad mi ubijeni ustanemo" održava se večeras u Centru za kulturnu dekontaminaciju u Beogradu, a situacija u okolnim ulicama je mirna.

Predstava je počela oko 20 sati, a u okolnim ulicama bilo je policajaca. Prije predstave nije bilo desničarskih okupljanja, niti incidenata.

Predstavu je gledalo nekoliko desetaka građana i javnih ličnosti.

Podsjetimo, autor i reditelj predstave Zlatko Paković rekao je da danas ima glumaca i glumica koji su talenti, ali nisu ličnosti i da je ozbiljan rediteljski zadatak bio stvoriti ansambl.

On je na konferenciji za novinare rekao da predstava ima sudbinski zadatak u ovom društvu i istakao da je genocid u Srebrenici najveći zločin u Evropi poslije Drugog svjetskog rata.

Izvršna direktorica Helsinškog odbora Izabela Kisić rekla je na konferenciji za novinare prije nekoliko dana da su stvoreni uslovi da se predstava izvede i poručila da će predstava sigurno biti izvedena i da niko neće moći da je prekine.

Kisić je tada rekla da je cilj da se predstava održi u što više gradova u Srbiji i najavila da će predstava biti emitova online u nedjelju u 20.00.

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na redakcija@faktor.ba.
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh