open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Bešiktaš pregažen u Istanbulu, Pjaniću asistencija kao utjeha
Fudbaleri Bešiktaša upisali su još jedan poraz u Ligi prvaka.
19.10.2021. u 20:41
get url
text

Prvak Turske je u trećem kolu grupe C u Istanbulu poražen od lisabonskog Sportinga rezultatom 4:1. Bio je ovo duel timova koji su do ovog kola bili bez bodova.

Bešiktaš je bolje otvorio meč, imao inicijativu, ali gosti u 15. minuti nakon kornera preko Coatesa koji je ostao zaboravljen i usamljen u šesnaestercu dolaze do prednosti.

Deset minuta kasnije Bešiktaš je poravnao golom Larina. I Bešiktaš je pogodio nakon kornera koji je izveo Miralem Pjanić i tako upisao drugu asistenciju u Ligi prvaka.

Odbrana Bešiktaša, međutim, nije bila na vrhunskom nivou pa je semafor na stadionu u Istanbulu rezultat 1:1 prikazivao samo dvije minute. Opet je Coates pogodio i opet nakon kornera.

Još jedan korner bio je koban za Bešiktaš u 44. minuti. Poslije jednog skoka, lopta je pogodila Vidu u ruku, sudija je nakon pregledanog snimka pokazao na bijelu tačku, a siguran izvođeač sa 11 metara bio je Sarabija.

Već u narednom napadu Teixeira postiže eurogol za Bešiktaš, ali je pogodak poslije pregleda VAR-a poništen zbog minimalnog ofsajda.

U drugom dijelu turski tim je tražio pogodak koji bi ih vratio u igru, Sporting je bio opasniji iz kontranapada. U 89. minuti Paulinho postiže lijep pogodak za konačan ishod meča-

Miralem Pjanić igrao je cijeli susret, a zaradio je žuti karton.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

U drugom meču ove grupe sastaju se Ajax i Borussija Dortmund koji su nakon dva kola lideri tabele s maksimalnim učinkom. Sporting sada ima tri boda, a Bešiktaš je bez bodova.

Manchester City je u utakmici grupe A u Belgiji pregazio Club Brugge rezultatom 5:1. Dva pogotka za Građane postigao je Mahrez, a u strijelce su se upisali još Cancelo, Walker i Palmer. Utješni gol za Belgijance dao je Vanaken.

Kasnije u ovoj grupi igraju PSG i Leipzig.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.