open-navfaktor-logo
search
Pokriven boravak
Bh. dijaspora u Australiji podržala košarkašice BiH, na gala večeri uručen ček
Zajednica Bosanaca i Hercegovaca koji žive u Australiji prikupila je iznos neophodan za boravak ženske košarkaške reprezentacije BiH u ovoj dalekoj zemlji, gdje učestvuje na Svjetskom prvenstvu.
25.09.2022. u 08:34
get url
text
get url
text

Na sinoćnjoj donatorskoj gala večeri generalnom sekretaru Košarkaškog saveza BiH Ameru Čolanu uručen je ček na 76.006 australijskih dolara (blizu 100.000 KM), saopćio je Košarkaški savez Bosne i Hercegovine.

Ček su uručili Haris Jackman, koji je pokrenuo akciju preko platforme GoFundMe, te organizator večere Sanel Begić, inače vlasnik ugledne kompanije Austral Interiors.

Putem platforme GoFundMe prikupljeno je 32.920 australijskih dolara, a na sinoćnjoj večeri upriličena je aukcija dresova i lopti s potpisima Zmajica na kojoj je prikupljeno 43.086 dolara.

Ukupni iznos od 76.006 australijskih dolara (blizu 100.000 KM) bit će uplaćen hotelu Novotel u Sidneju, gdje su smještene bh. košarkašice, kao i organizacionom odboru SP za boravak našeg nacionalnog tima u Australiji.

KSBiH se također zahvalio kompanijama Salex i Zenith, kao i našoj dijaspori, a posebno Nathanu Pašiću, Kasimu Salagiću, Amiru Šahinoviću, Senadu Kočiću i Nedžadu Kočiću.

Ženska košarkaška reprezentacija BiH jučer je upisala i treći poraz u tri meča na Svjetskom prvenstvu u Australiji nakon što su izgubile od selekcije Južne Koreje 99:66. Zmajice su tako ostala bez šansi za plasman u četvrtfinale, a do kraja grupne faze ostalo je da igraju utakmice protiv Sjedinjenih Američkih Država i Belgije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.