open-navfaktor-logo
search
Značajan hendikep
Bh. klubovi evropske utakmice neće igrati na svojim stadionima?
Bosna i Hercegovina će ove sezone u takmičenjima pod kišobranom Evropske fudbalske federacije (UEFA) imati četiri predstavnika.
09.06.2022. u 21:35
get url
text

U kvalifikacijama za Ligu prvaka našu državu predstavljat će Zrinjski, a u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu Tuzla City, Borac i Velež.

VEZANI TEKST - Gdje će FK Velež igrati evropske utakmice? 

Postoji mogućnost da niko od ovih ekipa evropske mečeve ne bude igrao na svome stadionu.

Od ranije je poznato da su Tuzla City, ali i Velež, za odigravanje domaćih utakmica prijavili stadion Grbavica u Sarajevu.

I Zrinjski bi, ukoliko krenu radovi na stadionu Pod Bijelim brijegom mogao biti domaćin van Mostara.

- Dvije su opcije. Da počnu radovi na ugradnji hibridnog travnjaka i da Zrinjski utakmice igra na drugom mjestu i da ne počnu, pa da budemo domaćini Pod Bijelim brijegom. Za sada nikakvih konkretnih informacija - rekao nam je porparol aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine Mario Pandža.

VEZANI TEKST - Evropske utakmice i ovog ljeta na stadionu Grbavica?

Radovi na ugradnji hibridnog terena, historijskog projekta Fudbalskog saveza BiH, počeli su samo na Gradskom stadionu u Banjoj Luci, gdje domaće utakmice igra Borac.

Izvjesno je da do početka evropskih susreta oni neće biti završeni, a gdje će Banjalučani biti domaćini pokušali smo provjeriti u klubu iz Platonove.

Iz PR službe kazali su nam da trenutno ne raspolažu informacijama, da će detalje dostaviti u toku dana, a do zaključenja teksta niko se nije javio.

Zrinjski će ime rivala u prvom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka saznati na žrijebanju 14. juna, a utakmice prvog kola igraju se 5. i 6. jula, dok su revanši 12. i 13. jula.

VEZANI TEKST - Krenuli radovi na stadionu u Banjoj Luci

Žrijeb prvog kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu je, također, 14. juna, a u bubnju će se naći Tuzla City i Borac.

Prve utakmice prvog kola igraju se 7. jula, a revanši sedam dana kasnije.

Velež će kao osvajač Kupa BiH krenuti iz drugog kola Konferencijske lige, ime rivala dobit će 15. jula, a na teren će 21. jula, odnosno 28. jula, kada se igraju revanši.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.