open-navfaktor-logo
search
Bjelašnica Winter 2022
Bh. ljepotica Bjelašnica u januaru i februaru mjesto brojnih događaja
Bosanskohercegovačka planina Bjelašnica, u blizini Sarajeva, u januaru i februaru će pored zimskih sportova biti atraktivna destinacija i za ljubitelje dobrog provoda i muzike.
06.01.2022. u 11:21
get url
text

"Bjelašnica Winter 2022" je projekat koji je podržala Turistička zajednica Kantona Sarajevo putem javnog poziva Zimski kalendar dešavanja na olimpijskim planinama Bjelašnica, Igman i Trebević, a koji će osigurati brojne muzičke događaje.

Drugo izdanje Live stage muzičkog festivala održat će se na Bjelašnici od 8. do 30. januara.

Festival će kroz 22 dana trajanja imati sedam dana popunjenog programa koji će okupiti kako lokalnu, tako i regionalnu scenu. Neka od imena koja će festival dovesti su Regina, Crvena Jabuka, Konvoj, Letu Štuke, Kiki Lesendrić, Zabranjeno Pušenje i mnogi drugi.

Kenan Magoda, predsjedavajući Povjerenstva Turstičke zajednice Kantona Sarajevo, najavio je kalendar koji se zove "Sarajevo Winter Fest".

- Veoma je važno da najavim da je ovo prvi put da ćemo tokom januara imati niz koncerata i sa ponosom mogu reći da će u sklopu Sarajevo Winter Festa postojati i biti nastavljen i narednih godina i Live music stage koji će početi s grupom Crvena jabuka - pojasnio je Magoda.

Kako je kazao, bit će upriličeni nastupi i drugih grupa.

- Mogu reći da se Turistička zajednica nije samo fokusirala na zabavni karakter. U toku januara i februara imat ćemo niz edukacijskih programa, projekata, razvoja destinacija kroz boravak u prirodi. Prvi put ćemo besplatno imati turističkog vodiča. Sve aktivnosti koje će raditi Turistička zajednica na lokalitetu Bjelašnice će biti besplatne - rekao je Magoda.

Smatra da je mnogo važno, pored kvalitetnih sadržaja koje imamo - dobrim stazama, kvalitetnom skijanju i bordanju, planinarenju, da imaju i ovaj segment kako bi pokazali svim građanima BiH i regiona da je Bjelašnica istinski ljepotica i simbol Kantona i Sarajeva.

- Sa ponosom možemo reći da smo sretni da živimo i da imamo ovo na lokaciji na kojoj se trenutno nalazimo - dodao je Magoda.

O značaju bh. planine Bjelašnice govorio je i Ibro Berilo, načelnik Općine Trnovo.

- Olimpijski prostor Igmana i Bjelašnice vrlo je važan za razvoj općine Trnovo, ali je važan i za Kanton Sarajevo. Sve projekte koje radi Turistička zajednica KS, Vlada Kantona Sarajevo i ZOI'84, Općina Trnovo želi da bude partner u tim projektima jer mi želimo razvoj ovog prostora - istakao je Berilo.

Prema njegovim riječima, Općina Trnovo u svom budžetu je ove godine planirala za investiranje i ulaganje na ovom prostoru 10 miliona.

- Ulagat ćemo u izgradnju puteva na ovom lokalitetu - dodao je Berilo.

Na dešavanja u januaru osvrnuo se i Adnan Mundžić, direktor Live stage festivala.

- Dakle, drugo izdanje Live stage festivala koji će se održati na Bjelašnici. Počinjemo ovaj vikend koncertima grupa Crvena jabuka, Regina, Karne i MA6. Drugi dan imamo Kikija Lesendrića i Pilote, Letu štuke, grupu Konvoj i Mocu i biznismene. Zatim, nastavljamo 15. i 16. sa nastupima šest DJ-eva. Zatim, 22. januara je koncert Zabranjenog pušenja - pojasnio je Mundžić.

Kako je kazao, nakon uspješno organizovanog Live stage festivala 2019. godine na Skenderiji gdje se za tri dana okupilo oko 100.000 ljudi i nastupilo 27 izvođača, konačno su uspjeli da organizuju i drugo izdanje.

- Drago mi je da se radi o Bjelašnici gdje su uvjeti malo drugačiji od onih ljetnih. Nadam se da će odziv publike biti veliki - dodao je Mundžić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.