Bh. ekipa sa Kipra se vraća sa osvojenih pet medalja. Osvojeno je jedno srebro, četiri bronze i jedna počasna pohvala. Srebrenu medalju osvojio je Boris Stanković, učenik 4. razreda Druge gimnazije Sarajevo završivši svoju takmičarsku karijeru na Balkanijadama u stilu. Borisu je ovo treća srebrna i ukupno četvrta medalja sa BMO čime se srebrenim slovima upisao u historiju bh. matematike postavši učenik sa najviše medalja na ovom takmičenju u modernoj historiji naše zemlje.

Za samo jedan bod su srebrene medalje izmakle Harisu Imamoviću, učeniku 4. razreda Druge gimnazije Sarajevo i Benjaminu Mujkiću, učeniku 1. razreda Druge gimnazije Sarajevo. Bronzanu medalju osvojili su i Mirnes Fehrić, učenik 3. razreda Druge gimnazije Sarajevo i Marko Dimitrić učenik 4. razreda Gimnazije Banja Luka. Počasnu pohvalu osvojio je Marko Vučić, učenik 4. razreda Gimnazije Banja Luka.

Lideri našeg tima na ovoj olimpijadi bili su prof. dr. Zenan Šabanac i Bojan Pažin, a odlazak na Balkanijadu u potpunosti je podržalo i omogućilo Ministarstvo obrazovanja Kantona Sarajevo.

Iz Druge gimnazije Sarajevo saopćili su da su izuzetno ponosni na rezultate svojih učenika i da je ovo prvi put u novijoj historiji škole da četvorica učenika osvoje medalje na ovako velikom takmičenju. Njihovi ponosni profesori Emir Kalajdžija i Amar Bašić i koordinatori Kluba matematike Druge gimnazije Sarajevo prezadovoljni zbog ostvarenih rezultata istakli su da su ovi rezultati plod dugotrajnog rada učenika.