- Očekujem da će se stanje konsolidirati i da će se vrlo brzo formirati vlast. Mislim da je Crna Gora neupitno na evropskom putu, a već je i članica NATO saveza, tako da treba očekivati samo stabilnost - kazao je Čolak.

Delegat u Domu naroda državnog parlamenta Asim Sarajlić je kazao da je Crna Gora zemlja koja je od skora i članica NATO-a, zemlja koje je otvorila i posljednja poglavlja u svom putu ka EU.

- Pratio sam izbore, DPS Mila Đukanovića je pobijedio na izborima. Sad, sastavljanje vlade je jedna druga procedura i čini mi se da u ovom trenutku tri koalicije koje su činile opoziciju dosad imaju blagu prednost. Zapravo, radi se sve izgleda, u jednom mandatu - kazao je Sarajlić.

Dodao je da Đukanović, kao predsjednik Crne Gore i lider DPS-a, "mora napraviti iskorak ka opoziciji i mora pokazati fleksibilnost, jer Crna Gora mora završiti svoj put, ona je članica NATO-a, ona je građanska zemlja i ona je, nadam se, buduća članica EU".

Zastupnik u Zastupničkom domu PSBiH Damir Arnaut je kazao da je izuzetno bitno da Crna Gora "nastavi prozapadni, proeuropski, pronato put, ne samo za Crnu Goru, nego i za BiH".

- Sve što se dešava u regiji, čak i u Crnoj Gori, koja je najmanja od naših susjeda, afektira, odnosno prenosi se u BiH. Zbog toga je izuzetno bitno, i zbog BiH, da Crna Gora nastavi taj pronato i proeuropski put - kazao je Arnaut.