open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka za žene
Bh. prvakinje bolje od Tel Aviva, protiv Islanđanki za prvo mjesto
Treće kolo na programu je 13. augusta u 17 sati kad će se sastati: Breidablik - SFK 2000 (Trening centar N/FS BiH, Zenica) i Dragon-ASA Tel Aviv (Olimpijski stadion "Asim Ferhatović-Hase", Sarajevo)
10.08.2019. u 18:59
get url
text

SFK 2000 Sarajevo je danas u Zenici u susretu drugog kola grupe 1 kvalifikacija za UEFA Ligu prvaka sa 1:0 pobijedio ASA Tel Aviv University.

Prvu priliku imao je izraelski tim u 16. minuti. Shirli Ohana je izvela korner, a šut glavom sa peterca Vered Cohen odličnom intervencijom zaustavlja golmanica Envera Hasanbegović.

Armisa Kuč se u 20. mnuti izborila za poziciju za šut sa ivice kaznenog prostora, ali je Amit Cohen odbranila njen pokušaj.

Jasna Đoković je u 42. minuti pokušala sa distance, a Cohen je uhvatila loptu.

Ohana je u 44. minuti još jednom dobro izvela korner, Shay Sade je ovaj put bila najviša u skoku, a Hasanbegović još jednom odlično interveniše i to je bila posljednja prilika u prvom poluvremenu.

Prvu priliku u nastavku imao je tim iz Tel Aviva i to tek u 74. minuti. Shira Elinav je sa desne strane ušla u kazneni prostoj Sarajki, ali je šutirala preko gola.

SFK 2000 Sarajevo do prednosti dolazi u 79. minuti. Alisa Spahić je centrirala sa desne strane, a na drugoj stativi se najbolje snalazi Jasna Đoković koja šalje loptu u mrežu za 1:0.

Do kraja utakmice terensku inicijativu imale su bh. prvakinje, ali bez izglednijih prilika, dok je Tel Aviv zaprijetio još jednom nakon kornera u sudijskoj nadoknadi, međutim bez uspjeha.

U drugom susretu grupe Breidablik je na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović-Hase" u Sarajevu sa 11:0 pobijedio Dragon 2014. Nakon dva kola SFK 2000 i Breidablik imaju po šest bodova, dok su ASA Tel Aviv i Dragon 2014 bez bodova.

Treće kolo na programu je 13. augusta u 17 sati kad će se sastati: Breidablik-SFK 2000 (Trening centar N/FS BiH, Zenica) i Dragon-ASA Tel Aviv (Olimpijski stadion "Asim Ferhatović-Hase", Sarajevo).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.