open-navfaktor-logo
search
Prijateljski meč
Bh. rukometaši poraženi od Mađarske
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Mađarske sa 24:26 u prijateljskoj utakmici koja je odigrana u Budimpešti.
05.11.2021. u 19:48
get url
text

Mađari su već na poluvremenu osigurali tri gola prednosti (14:11), ali se Zmajevi nisu predavali u nastavku.

Izabranici selektora Ivice Obrvana držali su rezultatski priključak, bili na dva gola zaostatka, a čak su uspjeli prići i na gol zaostatka. Ipak, niu imali snage za preokret.

Domaći su u posljednjih deset minuta tri puta zaradili isključenje na dva minuta, ali su na kraju slavili sa dva gola prednosti - 26:24.

Najefikasniji u bh. timu bio je Perić koji je postigao pet golova, dok su po tri puta pogađali Senjamin Burić, Edin Klis i Vladimir Vranješ.

U reprezentaciji Mađarske najefikasniji je bio Mathe Dominik sa pet golova.

Selektor Ivica Obrvan uoči susreta istakao je da rezultat nije imperativ, već da vidi koliko mogu naši mladi rukometaši.

- Iako smo izgubili, imam razloga da čestitam igračima na kvalitetnom zalaganju protiv jedne od najboljih pet reprezentacija sa posljednjeg Svjetskog prvenstva. Mogli smo na kraju i pobijediti iako rezultat nije bio u prvom planu, ali ja kao selektor mogu biti zadovoljan onime što su igrači pružili.

Sutra u 12 sati igramo novu utakmicu, dat ćemo priliku svim igračima, dvojici drugih golmana da brane po jedno poluvrijeme, nadam se da će pristup biti jednak i da ćemo ovu sedmicu zaključiti kvalitetno, te da ćemo izvući puno zaključaka pred predstojeće Evropsko prvenstvo - kazao je Obrvan.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.