Najviša dnevna temperatura zraka bit će uglavnom između 15 i 20 stepeni Celzijusevih, na jugu zemlje do 24 stepena.

U Sarajevu prijepodne umjereno do pretežno oblačno. Sunčanije u drugom dijelu. Najviša dnevna temperatura zraka oko 17 stepeni.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) za petak u Bosni i Hercegovini najavljuju pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama će biti magle.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8, na jugu zemlje od 10 do 14 stepeni Celzijusevih. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26 stepeni.

Objavljena je i prognoza za vikend.

Prvi dan vikenda u Bosni i Hercegovini bit će pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama će biti magle. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 9, na jugu zemlje do 15 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28 stepeni Celzijusevih.

U nedjelju se u Bosni prognozira sunčano vrijeme, uz umjerenu oblačnost. U Hercegovini pretežno sunčano. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12 stepeni, na jugu zemlje do 17. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 31 stepen Celzijusevih.