open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za EP
BiH u Rumuniji: Vinko Marinović odabrao startnih 11
Mlada fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine danas od 18 sati u Rumuniji igra meč devetog, ujedno i pretposljednjeg kola kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo
11.09.2018. u 16:42
get url
text

Zmajići su u odličnoj seriji. Pet vezanih pobjeda u kvalifikacijama povećalo je apetite izabranicima Vinka Marinovića, a plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta sada ne izgleda tako daleko.

Bosna i Hercegovina je uoči ovog duela lider grupe 8 sa 18 bodova na kontu, dok je selekcija Rumunije drugoplasirana sa tri boda manje, ali i utakmicom manje. Rumuni su u prvom meču u septembru prošle godine savladali Zmajiće sa 3:1 u Zenici, tako da trenutno imaju bolji omjer. Ujedno, to je bio i posljednji meč koji je selekcija BiH izgubila u kvalifikacijama.

Zmajići će nastupiti u sastavu: Trkulja, Kadušić, Mihojević, Radeljić, Memija, Demirović, Gojak, Kuzmanović, Ćavar, Menalo, Lončar. Vinko Marinović nije napravio niti jednu promjenu u odnosu na meč protiv Švicarske, koji su bh. fudbaleri u petak riješili u svoju korist sa 3:0.

Utakmica se igra na stadionu Hagi Academy u Ovidiu. Sudi je Francuz Francois Letexier. Njemu će asistirati Cyril Mugnier i Mehdi Rahmouni, dok je četvrti arbitar Thomas Leonard. Dvoboj će direktno prenositi Arena Sport BiH.

Mlade reprezentacije Rumunije i BiH do sada su odigrale ukupno pet mečeva. Oba tima imaju po dva trijumfa, dok je jedan okršaj završen remijem.

Rezultati by SofaScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.