open-navfaktor-logo
search
Kriza u Minhenu
Bild otkrio najveći problem Salihamidžića u Bayernu
Poslije sedam odigranih kola Bavarci se nalaze tek na šestom mjestu sa 13 osvojenih bodova, četiri manje od vodeće Borussije Dortmund
11.10.2018. u 17:10
get url
text
Hasan Salihamidžić
Hasan Salihamidžić

Poraz od 3:0 koji je Bayernu u sedmom kolu Bundeslige, pred domaćom publikom, nanijela Borussia Dortmund, jasno je pokazao da se aktuelni prvak Njemačke nalazi u krizi.

Poslije sedam odigranih kola Bavarci se nalaze tek na šestom mjestu sa 13 osvojenih bodova, četiri manje od vodeće Borussije Dortmund.

Poslije poraza Bayerna bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine, i sadašnji sportski direktor Bayerna, Hasan Salihamidžić nije bio pretjerano rječit. U izjavi za ZDF rekao je tek tri rečenice.

Popularni Braco našao se i na "udaru" Stefana Effenberga.

- Od Brace ne stiže ništa - konstatovao je bivši njemački reprezentativac s kojim je svojevremeno Salihamidžić dijelio svlačionicu.

Njemački Bild se nakon toga zapita šta Salihamidžić (ne) radi kako bi najjači njemački klub izašao iz krize.

Prema informacijama Bilda braco je već u nedjelju obavio razgovor s fudbalerima Bayerna nakon treninga. Fudbalerima je poručio da malo osvježe pamećenje i da se prisjete svega onoga što je bilo dobro prije krize u koju je dospio prije krize. Uz to je s igračima pratio video-analizu, ali nije komentarisao.

Osim razgovora s kompletnim timom, rođeni Jablaničanin je obavio i pojedinačne razgovore, a Bild piše kako je Slaihamidžićev glavni problem što ga sve zvijezde Bayerna ne shvataju ozbiljno, već u njimu više vide prijatelja, a ne nekog s autoritetom.

Hasan je već klupske skaute poslao na "front" koji bi trebali pronaći odgovarajuća pojačanja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.